Mjesto koje ujedinjuje sve ljubitelje sporta

Jutarnji trening na moru

Stiglo je ljeto i zasluženi odmor, što je idealna prilika da se opustimo nakon napornih treninga i raznih dijeta,te da prošetamo zavidne ljetne figure po prekrasnim plažama. Nakon tog perioda discipline naravno da se treba opustiti i uživati bez restrikcija na moru, ako vam to odgovara. No ovo je članak za one koji ipak uz taj odmor žele izdvojiti malo svojeg vremena za treniranje.

Dakle, za one koji ne žele da priča tu staje, nudimo super trening koji se može odrađivati s minimalnim brojem rekvizita na moru. Kako biste si olakšali savjest te mogli pojesti koju kuglicu sladoleda više, pokušajte svako jutro izdvojiti 20-30 minuta za trening nakon kojega ćete se osjećati ispunjeno i omogućiti da bezbrižno uživate u ostatku vašeg dana.

Treninzi na moru ne bi trebali biti prezahtjevni jer smo se ipak došli opustiti, no lagane vježbice za snagu trupa, noge i gornji dio bit će dovoljne da povećamo potrošnju kalorija i započnemo svoj dan puni energije.

 

Vrsta treninga

Preporučio bih neku vrstu kružnog treninga s 3-4 vježbice u 3 runde koji će obuhvaćati mišiće cijelog tijela. Bit će vam potrebne dvije bučice, jedna trakica i prostirka. Svaka vježba bi trebala trajati 30 sekundi i pri završetku svih vježbi završava se runda nakon koje slijedi odmor od 90 sekundi.

Pokreti na koje bih stavio naglasak su različite varijacije čučnja, potiska, povlačenja te rotacije i vježbe za snagu trupa, a sve to može obuhvatiti kratki trening koji možete vidjeti u nastavku.

 

Primjer treninga

Najbitnije je da se prije samog izvođenja vježbi dobro zagrijete da minimalizirate mogućnost eventualne ozljede te da osigurate dobru fleksibilnost i mobilnost koja će vam pomoći u opsegu pokreta samih vježbi.

Fokusirajte se na zagrijavanje svih većih zglobova tijela kao koljena, ramena, laktova i gležanjskog zgloba. Za to vam neće biti potrebno više od 5 minuta.

Evo primjera treninga:

 

1. Čučanj + iskorak

Za ovu vježbu potrebne su vam dvije bučice.

U rukama držite bučice koje će biti spuštene uz bok, napravite čučanj, vratite se u prvotni položaj te odradite iskorak prema naprijed, povratak u prvotni položaj, ponovo čučanj te iskorak drugom nogom naprijed itd.

 

2. Potisak + biceps pregib

Ovu vježbu također radite s dvije bučice i početni položaj je položaj ruku uz bok.

Iz početnog položaja ide pregib u laktu za mišiće bicepsa pa onda potisak za mišiće ramena, nakon čega se ponovo vraćate u početni položaj.

 

3. Povlačenje s trakom

Nađite mjesto gdje ćete zakvačiti traku te izvoditi objeručke pokrete povlačenja za leđne mišiće. Kao i svaku navedenu vježbu, pokrete izvodite 30 sekundi.

 

4. Trbušnjaci s bučicama na prostirci

Zadnja vježba će biti za mišiće trupa. Lezite na prostirku s bučicama u rukama i pravite pokrete podizanja trupa (klasični trbušnjaci) s ispruženim rukama u kojima ćete držati bučice.

Nakon četvrte vježbe napravili ste prvu rundu te odmorite 90 sekundi. Odmor iskoristite kao biste popili vodu te se pripremili za drugu rundu.

Nakon završetka svih rundi odradite plank u trajanju od jedne minute i pokušajte prošetati ili laganim tempom trčati desetak minuta uz plažu.

 

Kao što vidite, ovo je lagani trening koji će aktivirati mišiće cijelog tijela i koji se bez problema može odraditi u malom periodu, a ima odlične benefite za zdravlje i za održavanje vaše figure. Nadam se da ćete uživati u odmoru te da ćete uvrstiti ovaj trening u svoju dnevnu rutinu na moru.

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Building Body premium

Pridruži se BB obitelji potpuno besplatno i ostvari razne pogodnosti:

 

pristup premium sadržaju

najnovije vijesti iz svijeta fitnessa

prijava na naš newsletter

ekskluzivni popusti u Polleo Sportu

Registriraj se