Mjesto koje ujedinjuje sve ljubitelje sporta

Kako odabrati online trenera?

Online trening nikada nije bio popularniji i potrebniji nego danas. Trenutna situacija u kojoj se nalazimo uvelike utječe na psihofizičko zdravlje i tjelesna aktivnost, odnosno trening je više nego potreban. Da bismo održali zdravstveni status, kondiciju, ali i fizički izgled na što višem nivo, potrebno je biti izuzetno discipliniran s prehranom i gotovo svakodnevno uključiti trening u svoju dnevnu rutinu kako bismo nadoknadili potrošnju kalorija i potaknuli metabolizam da radi što brže, bez obzira na kućne uvjete u trenutnoj situaciji s koronavirusom.

Ako gledamo trenutnu situaciju iz perspektive trenera i vlasnika fitness centara, vrlo je teško zadržati rad s klijentima i pružiti im kroz online pristup sve uvjete koje su imali prije novonastale situacije. Naravno, dobra improvizacija i ideja može svakako održati kontakt s klijentima i pomoći im da unatoč svemu imaju dobru zamjenu za trening i nastave trenirati uz svoje trenere iz vlastitog doma.

Pokretanje online poslovanja

Određeni fitness centri i treneri dobro su se snašli u trenutnoj situaciji, ali neki su se pomalo izgubili i nisu pronašli rješenje za održavanje svojeg dosadašnjeg poslovanja. Ono što je zanimljivo u cijeloj situaciji je da su određeni treneri i marketinški stručnjaci upravo sada vidjeli priliku za odličan početak online poslovanja i pokretanja super programa na kojima mogu dobiti masovnost, privući ljude i zaraditi na temelju dobre priče. Trenutna situacija je idealna da kroz dobru prezentaciju, bez obzira na stručnu spremu, bez obzira na znanje i iskustvo, privučete ljude na svoj savršeni online trening. Nažalost, došli smo do vrhunca omalovažavanja struke kineziologa i trenutno zaista svako, uz malo marketinga i smisla za prezentaciju, može postati trener.

Kako se postaje online trener?

Proces osposobljavanja online trenera je vrlo jednostavan. Potrebno je otvoriti Facebook i Instagram profil i evo vas! Ako uz to dobro izgledate te pronađete i platite određeni fitness tečaj (koji također možete položiti online) i platite za koji marketinški savjet, tek tada ste na konju! Bez obzira na formalno obrazovanje, vi postajete fitness trener. Uz to što postajete fitness trener, dobit ćete i punu podršku kineziologa koji vas je „osposobio“ da obavljate ovaj posao, pa će vas još i malo promovirati preko društvenih mreža jer mora nekako opravdati novac koji ste mu uplatili.

Kroz dugogodišnji rad s klijentima imao sam priliku gledati razne „trenere“ i njihov rad. U realnom životu, bez online suradnje, možete koristiti internet i društvene mreže kao dobar marketinški alat kako biste privukli ljude da rade s vama, no ipak se morate i susresti s njima na treningu, pa na taj način pokazati svoj pristup, stručnost, znanje, a na kraju krajeva i sposobnost da s nekim ostvarite rezultat. Tu sav marketing i dobra priča padaju u vodu jer na duge staze ne možete nikoga varati i prodavati priču ako u konačnici zaista niste dobar i stručan trener!

Kako odabrati online trenera?

U trenutnoj situaciji s koronavirusom možemo primijetiti da su građani izuzetno zadovoljni kako Stožer za civilnu zaštitu odrađuje svoj posao. Svi smo se ujedinili i svakodnevno slušamo što smijemo raditi i kako se trebamo ponašati. Sada svi cijenimo stručnost i formalno obrazovanje jer je cijeli Stožer sastavljen od stručnjaka za određeno područje. Zar tako ne bi trebalo biti za svaku struku?

Zašto prvi kriterij pri odabiru trenera ne bi bilo njegovo formalno obrazovanje? Postoje stručnjaci koji su kroz 60-ak različitih predmeta procijenili znanje i sposobnosti tih kineziologa i u konačnici im dali za pravo da rade s ljudima te na najbolji i najefikasniji način dolaze do rješenja za postizanje određenih ciljeva.

Nemojte uzimati fizički izgled kao mjerilo dobrog trenera! Rad na sebi nije jednako kompleksan i težak kao rad s drugim ljudima. Na kraju krajeva, online trening je puno kompleksnija suradnja od treninga na kojem ste uživo s trenerom. Da bi online trening bio efikasan potrebno ga je prilagoditi na tu razinu suradnje, a to može samo osoba koja je svjesna kompleksnosti cijele kineziološke struke, koja poznaje srž materije i koja ima respekt prema određenim problemima koji nastaju kada s nekim surađujete online pristupom.

 

Budite pametni i oprezni u odabiru trenera i nemojte omalovažavati struku koja vam direktno utječe na zdravlje, pa tek nakon toga na kondiciju i fizički izgled!

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Building Body premium

Pridruži se BB obitelji potpuno besplatno i ostvari razne pogodnosti:

 

pristup premium sadržaju

najnovije vijesti iz svijeta fitnessa

prijava na naš newsletter

ekskluzivni popusti u Polleo Sportu

Registriraj se