Mjesto koje ujedinjuje sve ljubitelje sporta

Dokažite svoju snagu izazovnim bodyweight treningom

Mislite da ste snažni? Sigurno ste uvjereni u svoju snagu ako ste do sada redovito išli u teretanu i trenirali s utezima velikih težina. No jeste li ikada primijetili da to odrađujete s lakoćom, dok primjerice ne možete napraviti 20 sklekova bez da se oznojite ili uspušete?

Ako mislite da ste opaki, vrijeme je da to dokažete bodyweight vježbama. Vježbe s težinom vlastitog tijela odlične su zbog toga što većina njih jača više mišićnih skupina odjednom i pomažu u izgradnji osnovne snage tijela.

Zašto trebamo bodyweight vježbe?

Bodyweight vježbe pružaju vam mnoge prednosti koje ne možete dobiti treningom s utezima. Jedna od njih je to što razvijate kontrolu nad upravljanjem svojim tijelom i poboljšavate zdravlje zglobova. Sposobnost trčanja, puzanja, skakanja, održavanja ravnoteže na jednoj nozi te razna povlačenja i dizanja pomoći će vam u tome da dugoročno održavate zdravlje i kondiciju svog tijela. Ovim vježbama također možete razviti bolju koordinaciju, a isto tako i fleksibilnost. Osim toga, kao što je navedeno, vježbe s  vlastitom težinom mogu vam pomoći da poboljšate pokretljivost i zdravlje zglobova, odnosno fokusiranjem na određene pokrete možete razviti pokretnije zglobove koji će smanjiti rizik od ozljede tijekom izvođenja kompleksnijih vježbi poput čučnjeva i iskoraka.

Također, jedna od najvećih prednosti treninga s vlastitom težinom je to što ga možete odraditi bilo gdje. Odličan su odabir ako trenirate kod kuće ili u prirodi, a nemate nikakve rekvizite za trening.

 

Trening:

*kliknite na naziv vježbe za video

20x Burpees

20x Bodyweight Squats

20x Walking Lunges (10x za svaku nogu)

20x Step-Ups (10x za svaku nogu)

10x Tricep Dips

10x Alternating Staggered Push-Ups

Plank (30 sekundi)

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Building Body premium

Pridruži se BB obitelji potpuno besplatno i ostvari razne pogodnosti:

 

pristup premium sadržaju

najnovije vijesti iz svijeta fitnessa

prijava na naš newsletter

ekskluzivni popusti u Polleo Sportu

Registriraj se