Mjesto koje ujedinjuje sve ljubitelje sporta

Battle rope – najatraktivniji fitness rekvizit ikad?!

Kad biste bili Egipćanin (ili vjerojatnije nekakav rob) prije 6 tisuća godina uže biste vjerojatno koristili za povlačenje nesnosno teških blokova prilikom gradnje piramide. Taj bi „trening“ vjerojatno bio popraćen i sporadičnim udarcima bičem. Sva sreća pa niste Egipćanin ni rob, niti živite u antičko doba, no ako ste rob loših životnih navika i tražite način da ih promijenite, uže bi moglo biti rješenje. U ovom slučaju battle rope koji je definitivno jedan od najcool fitness rekvizita uopće. Ako ne i najcool.

Zašto battle rope

Druženje s ovom jedinstvenom užadi zahtijeva puno manje uputa za korištenje od slaganja novog ormara u dnevnoj sobi i zamijenit će „dosadni“ kardio dok usput postajete znatno snažniji.

Battle rope je izvrstan za:

  • postizanje bolje ravnoteže i stabilnosti
  • jačanje hvata (izvrsno ako tražite način za bolje izvođenje zgibova)
  • poticanje mišićnog rasta

Battle rope trening posebno cilja brzo trzajuće mišićno tkivo i time vam “daruje” veći potencijal izgradnje mišića, istodobno omogućuje trening snage i zanimljiv kardio te potiče rast ruku (posebno podlaktica). Uglavnom cilja gornji dio tijela, a dobra je vijest da ritmičnost pokreta koju od vas zahtijeva znači i manji pritisak na zglobove. Battle rope, dakle, objedinjuje najbolje od oba svijeta i omogućuje visokointenzivan trening kojim brzinom munje spaljujete kalorije, od kojeg gornji dio tijela postaje prepun mišića i koji smanjuje mogućnost ozljeda. Usput vam se izdržljivost duplicira, a snagu hvata vjerojatno će vam potvrditi svi s kojima ćete se rukovati.

 

Trening

Prilično je fora i to što trening s ovim rekvizitom štedi dragocjeno vrijeme. Za kvalitetan trening dovoljno vam je samo 10 minuta! Dobro ste pročitali – u svega 10 minuta potaknut ćete bazalni metabolizam tako da ćete masti topiti ostatak dana. Vježbe izvodite po 30 sekundi, a između svake vježbe uzmite 30 sekundi odmora. Ovo je trening koji trebate:

*kliknite na naziv vježbe za video

 

Neke od ovih vježbi će uz gornji dio tijela potaknuti i razvoj donjeg dijela tijela. Bez sumnje ćete osjetiti trenutačno ubrzavanje otkucaja srca i ulazak u ritmički “pakao” koji treba izdržati jer nakon treninga više ništa neće biti isto! Eksplozivna snaga koju postižete njime na jedan zanimljiviji i uzbudljiviji način znači i da ćete mu se vraćati sa smiješkom.

Battle rope je zapravo specijalist za puno bržu definiciju mišića, pa svi oni koji žele jasno ocrtavanje mišića na tijelu znaju što im je činiti. A jedan od najboljih fitness rekvizita ne bi bio takav da se od njega i ne osjećate zbilja dobro! Dokazano djeluje na mentalno zdravlje i gradi pobjednički mentalitet kojemu je samo nebo granica!

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Building Body premium

Pridruži se BB obitelji potpuno besplatno i ostvari razne pogodnosti:

 

pristup premium sadržaju

najnovije vijesti iz svijeta fitnessa

prijava na naš newsletter

ekskluzivni popusti u Polleo Sportu

Registriraj se