Mjesto koje ujedinjuje sve ljubitelje sporta

Isprobajte ovaj Christmas fit challenge

Božić je doslovno iza ugla i pripreme su u završnoj fazi. Nakon naporne jeseni i ludog prosinca koji je većina provela u raznim oblicima trčanja za poslovnim obvezama, školskim obvezama ili poklonima, napokon dolazi doba kada se treba malo i opustiti. I da, nagradu ste svakako zaslužili i znamo kako vam naporan i intenzivan trening i nije na vrhu liste prioriteta. No ovo bi moglo biti i najvažnije razdoblje u godini za ostati fit. Zahvaliti ćete si početkom siječnja, vjerujte nam. A u formi možete ostati jednostavnije uz mali zabavni fitness izazov pred vama.

 

10 000 koraka (ili par koraka više)

Možda je hladnije nego što je bilo u kolovozu, ali to nije razlog za ne prošetati kada se ukaže prilika. Kako je božićno doba poznato po druženju s najmilijima probajte u jednu dobru šetnju na zdravi prosinački zrak povesti cijelu obitelj. Ili barem nekoliko članova. I neka vam to bude odluka koju ponavljate dan za danom te si postavljajte nove izazove i svakim danom hodajte dulje rute.

 

Isprobajte klizanje

Možda živite u kontinentalnom dijelu zemlje pa ste navikli na ovu aktivnosti, ali čak i oni koji žive u mediteranskim gradovima u ovo doba često imaju priliku navući klizaljke i otisnuti se na led. Klizanje je zbilja zabavan način druženja s dragim vam osobama, a usput vrijeme provodite fizički aktivniji nego kad sjedite kući i gledate televiziju. Odličan je ovo način za napraviti pauzu od svog tog predbožićnog shoppinga kojemu kao da nema kraja.

 

Isprobajte super zabavan HIIT dok traju reklame

I samo ušuškavanje pod dekicom je puno bolje nakon treninga koji ne mora nužno trajati jako dugo. HIIT varijante treninga stvorene su da obavite puno u kratko vrijeme i možete ih odraditi kod kuće. A znate što je najbolji dio – ovim vježbama nastavljate gubiti kalorije i nakon kraja treninga.

Isprobajte sljedeći princip:

  • Čučnjevi 30 sekundi
  • Sklekovi 30 sekundi
  • Plank 30 sekundi
  • Mountain climbers 30 sekundi
  • Trbušnjaci 1 minutu
  • Burpees 30 sekundi

Između svake vježbe uzmite 30 sekundi odmora i nakon ovog kratkog, ali slatkog treninga božićni će duh djelovati još veselije.

 

Pojačajte radio i prepustite se ritmu

Možda ste čekali zadnji dan za postavljanje i kićenje božićnog drvca ili ostalih kućnih dekoracija. Ako je tako neka ove aktivnosti proteknu na najzabavniji mogući način koji usput i troši kalorije. Odvrnite najdraže vam božićne pjesme (ili neke druge pjesme) i slobodno zaplešite čak i ako je svim ukućanima pomalo neugodno. Budete li dovoljno uvjerljivi možda vam se i pridruže!

 

Sklekovi za naprednije

Ako  se prepoznajete u ovoj elitnoj grupi onda si možete zadati i jedan poseban izazov – 1000 sklekova u 9 dana. Počnite od Badnjaka i ciljajte na 111 dnevno. Ne morate ni tih 111 odraditi odjednom, no probajte voditi mali „dnevnik sklekova“ i tamo negdje s početkom siječnja provjerite jeste li uspjeli. Jedini dan kad se možete „prošvercati“ je 1.1.. Razlozi su većini vjerojatno poznati.

 

Uživajte u Božiću i svom zdravom i jakom tijelu te ga sačuvajte takvim u ovo „najkritičnije“ doba godine kada nam razne slastice i kalorična hrana prijete sa svih mogućih strana.

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Building Body premium

Pridruži se BB obitelji potpuno besplatno i ostvari razne pogodnosti:

 

pristup premium sadržaju

najnovije vijesti iz svijeta fitnessa

prijava na naš newsletter

ekskluzivni popusti u Polleo Sportu

Registriraj se