Mjesto koje ujedinjuje sve ljubitelje sporta

Pečeni punjeni krumpiri s jajima i povrćem

Ako obožavate krumpir, bilo da se radi o kuhanom ili pečenom, pireu ili (onoj nezdravoj opciji) pomfritu, imamo odlične vijesti za vas. Zanemarite ljude koji tvrde da je krumpir nezdrava namirnica – nezdrava je ako ju pripremate na pogrešan način (primjerice ako ga pržite u velikoj količini ulja). U nastavku vam predstavljamo ovu namirnicu u sasvim novom ruhu – kao krumpir punjen jajima, brokulom i paprikom!

Osim što će vas opskrbiti dozom energije zahvaljujući ugljikohidratima, ovaj obrok sadrži veliku količinu proteina zahvaljujući jajima te vlakna iz paprike i brokule koja će vas zasititi. Ovaj obrok savršen je ako želite nadoknaditi zalihe glikogena nakon treninga i obnoviti svoje mišiće, a usput se pošteno zasititi i zadovoljiti svoje nepce. 😊

 

Sastojci:

4 krumpira

10 jaja

1 žličica češnjaka u prahu

2 žličice kima

Sol i papar

2 stabljike mladog luka (nasjeckanog)

1 šalica cheddara

1 šalica nasjeckane brokule

½ crvene paprike narezane na kockice

Maslinovo ulje u spreju

 

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 216 stupnjeva.
  2. Vilicom probušite nekoliko rupica u svakom krumpiru, a zatim svaki od njih zamotajte u foliju. Pecite u pećnici 1-1,5 sata ili dok se krumpir ne skuha i lako se može probušiti vilicom. Kada se ispeče, pustite da se krumpir dovoljno ohladi da ga možete uhvatiti golim rukama.
  3. Malim nožem odrežite gornji dio krumpira. Zatim uzmite žlicu i izdubite unutrašnjost svakog krumpira, ali stavite debeli obrub uz unutarnje stijenke kako biste dobili oblik posude/šalice.
  4. Zagrijte pećnicu na 204 stupnja.
  5. Umutite jaja zajedno sa začinima, sirom i lukom.
  6. Svaki krumpir poprskajte maslinovim uljem, a zatim pospite prstohvatom soli i papra. U svaki krumpir dodajte otprilike 1 žlicu brokule i paprike, a zatim ulijte smjesu od jaja. Ponovite za preostale “posudice” krumpira.
  7. Pecite napunjeni krumpir 20-25 minuta ili dok se jaja ne ispeku.

 

Dobar tek! 😊

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Building Body premium

Pridruži se BB obitelji potpuno besplatno i ostvari razne pogodnosti:

 

pristup premium sadržaju

najnovije vijesti iz svijeta fitnessa

prijava na naš newsletter

ekskluzivni popusti u Polleo Sportu

Registriraj se