Mjesto koje ujedinjuje sve ljubitelje sporta

Kvalitetan i brzi trening za godišnji odmor

Maksimalno ste iskoristili svoj godišnji odmor i ponestaje vam ideja za tih nekoliko dana prije kraja? Ako ste na moru i daleko ste od teretane, a želite očuvati postojeću formu, u nastavku smo za vas pripremili kratak, ali učinkovit trening za trbušne mišiće i stražnjicu. U ovom treningu izmjenjuju se vježbe za stražnjicu i core, zbog čega su velike mišićne skupine u vašem tijelu stalno aktivne, a rezultat toga može biti lagana bol u mišićima. Naravno, kratka bol nakon treninga je uvijek dobrodošla. 😉

Svaka vježba u ovom treningu odabrana je kako biste aktivirali drugačije mišićne skupine raznolikim pokretima. Primjerice, kako biste ojačali stražnjicu (odnosno gluteus maximus, medius i minimus), trebate se fokusirati na tri pokreta: čučanj (koji je sastavni dio varijacije iskoraka), zabacivanje kuka u stražnju stranu (kod glute bridgea) i vanjska rotacija kuka (u fire hydrant vježbi). Kod jačanja trbušnih mišića fokusirate se na stabilnost corea izvodeći vježbe kao što su plank i bird dog.

Ako želite odraditi kvalitetan i brz trening kada uhvatite vremena na godišnjem odmorom, isprobajte vježbe koje smo izdvojili u nastavku.

 

Trening:

Odradite 12-15 ponavljanja za svaku vježbu (za unilateralne vježbe s obje strane) i odmorite 1-2 minute između svake superserije. Sve što vam treba za trening je prostirka za vježbanje.

 

*kliknite na naziv vježbe za video

 

1. superserija:

Curtsy lunge to reverse lunge with hop

Plank to side plank

 

2. superserija:

Glute bridge

Leg lift

 

Triset:

Fire hydrant

Hundreds

Bird dog

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Building Body premium

Pridruži se BB obitelji potpuno besplatno i ostvari razne pogodnosti:

 

pristup premium sadržaju

najnovije vijesti iz svijeta fitnessa

prijava na naš newsletter

ekskluzivni popusti u Polleo Sportu

Registriraj se