Mjesto koje ujedinjuje sve ljubitelje sporta

HIRT – najintenzivniji trening koji želite savladati!

Sigurno vam je, čak i ako niste najaktivniji vježbač u kvartu, prilično poznat izraz HIIT trening. Intervalni trening visokog intenziteta u posljednje je vrijeme na vrlo popularan i to s dobrim razlogom – masne naslage ga se zaista boje! Više o ovoj vrsti treninga možete istražiti ovdje, budući da HIIT danas nije glavna zvijezda. Danas ćemo naučiti što se skriva iza kratice HIRT; sličnog, ali ipak radikalno drugačijeg treninga!

HIRT trening također je visoko intenzivna aktivnost uz koju ćete izazvati pravi požar među kalorijama i brže otopiti masno tkivo, ali uz jednu bitnu razliku – HIRT trening uključuje trening snage s utezima, otporom i težinama koje treba savladati!

HIRT trening tako kombinira cardio i trening snage i to kroz intenzivne kratke serije nakon kojih slijedi relativno kratak odmor i povratak na posao koji se mora odraditi bez milosti. Zahtijeva beskompromisan fokus i napor, a uz ovaj intenzivni program treninga snage na vašu adresu stižu:

  • veći mišići i zavidan tonus u manje vremena
  • povećanje mišićne gustoće
  • veća izdržljivost
  • brži metabolizam
  • topljenje masnog tkiva i kilograma

 

Ovaj tip treninga stvoren je kako bi istovremeno potaknuo rast mišića i istopio ogromne količina masnog tkiva. Za razliku od HIIT treninga, u rutinu ubacuje i vježbe s utezima. Ako ste ljubitelj visokog intenziteta i nikako ne želite da vam trening dosadi, onda je upravo HIRT stvoren za vas. Jedan kvalitetan trening traje od 30-45 minuta, možete ga odraditi u teretani ili kod kuće, ne zahtijeva ničiju pomoć i omogućuje najintenzivniji trening cijelog tijela koji ste probali.

Kako bi vaš HIRT trening bio što uspješniji, poželjno je da se svaki set sastoji od 8-15 ponavljanja jer ćete tu pronaći onu željenu „zonu“ u kojoj se intenzitet i opterećenje stapaju u nezaboravan užitak vježbanja. Nakon svakog seta uzmite 60 sekundi odmora pa natrag po te velike i definirane mišiće!😊

Prije ili odmah po završetku treninga svakako se preporučuje popiti proteinski shake, a mi smo vam pripremili dva HIRT treninga koje možete isprobati već danas. Jedan u teretani, a drugi u udobnosti svog doma gdje bi vam mogle zatrebati bučice kojima ćete odraditi kvalitetan trening cijelog tijela.

 

HIRT kućni trening

15x incline dumbell press

10x goblet sqauts

10x burpees

12x bent over dumbell rows

10x overhead press

15x push-ups

20x dumbell step up

12x romanian deadlift

 

HIRT trening u teretani

10x barbell back squats

10x barbell Romanian deadlift

10x barbell bent over row

12x seated dumbell overhead press

12x incline dumbell press

 15x lat pull down

12x Bulgarian split squats

10x hanging leg raises

15x kettlebell swings

 

Uživajte u jednom od najpopularnijih programa za brzo postizanje osjetno i vidljivo vrhunskih rezultata i zapamtite – fokus i nemilosrdna upornost ključ su uspjeha!

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Building Body premium

Pridruži se BB obitelji potpuno besplatno i ostvari razne pogodnosti:

 

pristup premium sadržaju

najnovije vijesti iz svijeta fitnessa

prijava na naš newsletter

ekskluzivni popusti u Polleo Sportu

Registriraj se