Mjesto koje ujedinjuje sve ljubitelje sporta

Trening za prsa koji možete odraditi doma

U današnjem užurbanom svijetu, pronalaženje vremena za redoviti odlazak u teretanu može biti izazovno. Ipak, to ne bi trebala biti prepreka u vašem fitness napretku. Razumljivo je da postoje dani kada jednostavno ne stignete do teretane, ali zato postoje vježbe kojima itekako možete izgraditi snažne i definirane mišiće. Ovoga puta vam donosimo trening za razvijanje prsnih mišića koji možete odraditi iz udobnosti vlastitog doma. Vježbanje kod kuće postaje sve popularnije, a s pravilnim pristupom i odabranim setom vježbi, možete postići zavidne rezultate. Sve što vam treba su vlastita tjelesna težina i bučice. Kroz jednostavne korake i prilagođene rutine, otkrijte kako razviti snagu, definiciju i oblikovati prsne mišiće s lakoćom.

Bez obzira jeste li početnik ili iskusni vježbač, razvijanje snažnih i definiranih mišića prsa može biti ključno za cjelokupnu tjelesnu formu. No, ne morate posjedovati skupu opremu kako biste postigli odlične rezultate.

1. Push-up varijacije

Push-up je klasična vježba za prsa koja se može prilagoditi različitim razinama fitnessa. Standardni push-up izvrsno aktivira prsne mišiće, ali možete eksperimentirati s varijacijama kao što su široki ili uski hvat, elevirani push-up (gdje su ruke ili stopala na povišenoj površini), ili čak jednoručni push-up za dodatni izazov.

2. Floor Press

Ova vježba simulira klasični bench press, ali bez potrebe za klupom. Lezite na pod s bučicama u rukama te podignite ruke prema gore dok držite bučice. Ovo je izvrsna vježba za jačanje gornjih dijelova prsnih mišića.

3. Chest Fly

Lezite na pod s bučicama u rukama, podignite ruke prema gore, a zatim polako raširite ruke prema lijevoj i desnoj strani pritom savijajući laktove. Ova vježba cilja središnji dio prsnih mišića te je izuzetno učinkovita za oblikovanje istih.

4. Dumbbell Pullover

Ležeći na podu s jednom bučicom u ruci, podignite je iznad glave, zatim spustite iza glave što je dalje moguće prije nego se vratite u početni položaj. Ova vježba cilja gornje prsne mišiće i također angažira mišiće leđa.

Kako napraviti trening?

Za početak, odaberite tri do četiri od ovih vježbi i napravite serije od 10-15 ponavljanja svake vježbe. Ponovite 3-4 seta s odmorom od 1-2 minute između setova. Postupno povećavajte težinu bučica kako ćete osjećati napredak te prilagodite broj ponavljanja prema vlastitom osjećaju.

Vježbanje kod kuće bez klupe i posebnih rekvizita može biti jednako učinkovito kao i trening u teretani. No, važno je paziti na pravilnu tehniku kako biste izbjegli ozljede. Također, prije treninga se ne zaboravite zagrijati, a nakon napraviti istezanje od minimalno 10 minuta. To će vam pomoći da se opustite, a mišićna tkiva će se rastegnuti i brže oporaviti.

Uz malo predanosti i upornosti, trening kod kuće s vlastitom težinom i bučicama može rezultirati izvrsnim napretkom u jačanju i oblikovanju prsnih mišića. Sve što vam treba je malo prostora i volje kako biste napravili prvi korak prema jačem i zdravijem tijelu.

Building Body premium

Pridruži se BB obitelji potpuno besplatno i ostvari razne pogodnosti:

 

pristup premium sadržaju

najnovije vijesti iz svijeta fitnessa

prijava na naš newsletter

ekskluzivni popusti u Polleo Sportu

Registriraj se