Mjesto koje ujedinjuje sve ljubitelje sporta

6 namirnica koje smanjuju visceralno masno tkivo

Visceralna masnoća je potencijalno opasna po život. I tu šale nema. Nalazi se skrivena duboko pod kožom, nevidljiva ispod trbušnih mišića. Okružuje vitalne organe i doslovno ih guši te proizvodi toksične supstance koje nas truju iznutra. Češća je kod muškaraca i izravno je povezana sa:

– bolestima srca i krvnih žila
– dijabetesom
– karcinomima
– moždanim udarom

Ovaj opaki i posve nepoželjni stanovnik unutrašnjosti našeg tijela ne vidi se izvana pa ako je netko mršav ne znači i kako je siguran od pogubnog utjecaja visceralne masnoće. Ona uzrokuje upalne procese koji oštećuju jetru i arterije, ugrožavaju probavu, usporavaju metabolizam, a razinu kolesterola lansiraju „u svemir“ pa vrlo lagano mogu začepiti krvne žile. Ishod na žalost svi znamo.

Kako vjerojatno nitko ne bi htio vrijeme provoditi u lošem društvu visceralnog masnog tkiva postavlja se pitanje kako ćemo skrivenu masnoću izbjeći u najširem luku?
 

ODGOVOR JE U HRANI

Kao i kod svakog spaljivanja masnog tkiva u vaš život mora ući fizička aktivnost. Stručnjaci preporučuju sve, od laganih šetnji ili vožnje bicikla, preko različitih varijanti HIIT treninga, hibridnih workput-ova, eksplozivne tabate pa do dugih treninga snage u teretani. Sve će spomenuto ozbiljno prodrmati štetnu skrivenu masnoću, no bez pravih namirnica sve također pada u vodu.

Zaboravite tako na:
– Slatkiše
– Jednostavne ugljikohidrate
– Kupovne sokove
– Alkohol
– Junk food i svu prženu hranu

 

Osim namirnica koje ne smijete konzumirati postoje i one koje biste upravo trebali jesti ako vam je cilj otjerati visceralnu masnoći daleko od svojih organa. Krenimo onda po popis namirnica koje smanjuju visceralno masno tkivo i trebale bi se naći u vašem domu😊

 

Jaja
Omiljena proteinska namirnica s kojom ne možete pogriješiti ako tijelo namjeravate opskrbiti proteinima. Jaja učinkovito tjeraju opasne masnoća iz vašeg organizma. Nemaju puno kalorija, prepuna su benefita za mišićno tkivo i držat će vas sitima pa nećete pokleknuti pred nezdravim brzim snackovima s trajno lošim posljedicama po vašu liniju i zdravlje.

 

Riba
Prebogata proteinima za rast i oporavak iz dubina nosi i rješenje za loše masnoće. Uz ovog stanovnika voda diljem svijeta vaše ćete tijelo opskrbiti esencijalnim masnim kiselinama fantastičnima za zdravlje srca i mozga. U svoj jelovnik uključite tunu, losos, srdele, skuše i vaša će se visceralna masnoća nakon nekog vremena početi panično povlačiti ostavljajući vas vidljivo zdravijima i sretnijima.

 

Grčki jogurt
Kremast i neodoljiv te na misiji da vam osigura osjećaj sitosti, izgradi masu i poboljša probavu, grčki jogurt će aktivno utjecati na smanjivanje visceralne masnoće. Osim što je prijatelj vitke linije izvrstan je i za poticanje snažnog imuniteta.

 

Batat
Vlakna su nezaobilazna kada je snažan i zdrav metabolizam u pitanju. Bez njega nutrijenti se ne upijaju dovoljno učinkovito te rezultati napornih treninga ne dolaze jednako brzo i primjetno. Srećom pa postoje namirnice poput batata koje obiluju dijetalnim vlaknima. Njime stoga razveselite vaše srce i probavni trakt te uplašite duboko ukorijenjenu masnoću.

 

Kokosovo ulje
Posebna i blagotvorna vrsta masti u kokosovom ulju ima sposobnost da zapravo vrlo učinkovito smanjuje razinu masnoće u cijelom tijelu. Čudesno, zar ne! Kokosovo ulje doslovno ubija opasnu i neželjenu visceralnu masnoću unutar našeg abdomena te osjetno podiže razinu energije. Kokosovo ulje pronađite ovdje.

 

Kikiriki
Ako želite regulirati razinu šećera u krvi kao i smanjiti osjećaj gladi te kontrolirati apetit i smanjiti masne naslage oko trbuha onda je kikiriki prava stvar za vas. Pruža pregršt proteina uz vitamin E, fosfor i magnezij te djeluju kao snažan antioksidans. Super zdravi maslac od kikirikija tako je zasigurno na vašoj strani u borbi protiv opasnih masnoća koje se talože u dubini tijela. Naravno, u razumnim količinama😊

 

Na kraju spomenimo i kako je za kontrolu visceralne masnoće izrazito bitno ostati hidriran. Nemojte stoga zaboraviti vašim stanicama dostaviti svu vodu koje one trebaju kako biste vi bili vitki, zdravi i uspješni😊

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Building Body premium

Pridruži se BB obitelji potpuno besplatno i ostvari razne pogodnosti:

 

pristup premium sadržaju

najnovije vijesti iz svijeta fitnessa

prijava na naš newsletter

ekskluzivni popusti u Polleo Sportu

Registriraj se