Mjesto koje ujedinjuje sve ljubitelje sporta

Šareni quiche s lososom i špinatom

Ako tražite novu ideju za zdravi ručak ili večeru, iskoristite najzdravije namirnice u svojoj kuhinji i pripremite ukusan šareni quiche pomoću recepta koji smo pripremili u nastavku.

Sastojak koji će ovaj quiche učiniti ukusnijim i zdravijim od tradicionalnih jela je losos. Ova slatkovodna riba sadrži vitamin D koji, osim što igra veliku ulogu kod mršavljenja, povećava i snagu. Losos također pozitivno utječe na zdravlje srca i krvnih žila zahvaljujući antioksidansu astaksantinu koji utječe na smanjenje razine lošeg kolesterola. Ako želite povećati mišićnu masu, važno je konzumirati dovoljno proteina i omega-3 masnih kiselina kojima je losos bogat jer ove tvari pomažu u obnavljanju mišićnog tkiva nakon fizičke aktivnosti.

Druga namirnica koja vam može pomoći da ojačate imunitet i da postanete snažniji je špinat. Osim što se pokazalo da špinat utječe na snagu, bogat je izvor flavonoida, vitamina A, C i E koji su snažni antioksidansi i zaslužni su za smanjenje upale i rizika od raka. Također, bogat je izvor karotenoida koji poboljšavaju vid, a sadrži i vlakna i folate koji pozitivno utječu na zdravlje srce. Uz sve ovo, špinat je također bogat klorofilom koji pomaže u zgrušavanju krvi, hormonalnoj ravnoteži i zdravlju probave.

Ovaj quiche bez kore jednostavno je napraviti, a izvrsno je jelo za ručak i večeru. Činjenica da je bez kore čini ga bezglutenskim i siromašnim ugljikohidratima, zbog čega je ovo ukusno jelo s jajima odlično za one koji imaju ograničenja u prehrani ili prate keto dijetu.

 

Sastojci:

150 g lososa

2 žlice maslinovog ulja

1 poriluk (nasjeckan)

1 šalica špinata

2 šalice šampinjona (nasjeckanih)

½ žličice soli

5 jaja

1 šalica napitka od badema

2 žlice kopra

Maslinovo ulje u spreju

 

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva.
  2. Filete lososa stavite na lim za pečenje, prelijte ih s 1 žlicom maslinovog ulja i pecite na 10-15 minuta, ovisno o debljini fileta.
  3. U međuvremenu dodajte 1 žlicu maslinovog ulja u veliku tavu i zagrijte ju na srednje jakoj vatri. Dodajte narezani poriluk i promiješajte da se ravnomjerno rasporedi u tavi. Kad poriluk počne omekšavati (oko 1 minute), dodajte špinat i gljive. Začinite s 1/2 žličice soli i promiješajte da se sastojci sjedine.
  4. Pecite otprilike 5 do 8 minuta dok povrće ne omekša i sve tekućine koje se oslobode iz povrća ispare iz tave.
  5. Kad je povrće kuhano, maknite ga s vatre i ostavite sa strane da se ohladi nekoliko minuta. Kad je losos kuhan, izvadite ga i iz pećnice i pustite da se ohladi prije nego što ga zdrobite s vilicom.
  6. U međuvremenu u posudi mikserom izmiješajte jaja i napitak od badema te začinite prstohvatom soli.
  7. Poprskajte posudu za pitu sprejom za kuhanje. Kada se povrće ohladi na sobnu temperaturu ili malo toplije, umiješajte lososa i premjestite smjesu u posudu za pitu, raširivši ju u ravnomjeran sloj.
  8. Smjesu od jaja prelijte na ostale sastojke, a vrh pospite svježim koprom.
  9. Pecite 45 minuta ili dok gornja strana ne počne poprimati zlatno-smeđu boju.

 

Dobar tek! 😊

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Building Body premium

Pridruži se BB obitelji potpuno besplatno i ostvari razne pogodnosti:

 

pristup premium sadržaju

najnovije vijesti iz svijeta fitnessa

prijava na naš newsletter

ekskluzivni popusti u Polleo Sportu

Registriraj se