Mjesto koje ujedinjuje sve ljubitelje sporta

5 znakova da imate lošeg trening partnera

Imati pouzdanog partnera za vježbanje može biti velika stvar – međusobno bodrite jedni druge i na kraju postižete veći napredak u treningu nego što biste postigli da vježbate sami.

Međutim, loš trening partner može biti ubojica svih vaših potencijalnih rezultata. Loše navike ili loš odnos s trening partnerom mogu ograničiti vaš napredak, sprječavajući vas da spoznate sve prednosti svog napornog rada u teretani.

Pa kako ćete znati jeste li odabrali dobrog trening partnera? U nastavku saznajte pet znakova da je možda vrijeme da pronađete novog. ☹

1. Često kasni na treninge

Ako vaš trening partner često kasni, vjerojatno ćete i sami potratiti vrijeme u teretani i nećete trenirati onoliko dugo kao što ste očekivali. Ako ste kao većina vježbača, vjerojatno znate da je vrijeme novac, a pronalaženje efektivnog treninga u kratkom periodu može biti izazov i za vas i trening partnera koji kasni. Dakle čekanje vašeg trening partnera definitivno nije opcija – ako znate da će kasniti, započnite trening bez njega. Ako ima imalo pristojnosti, javit će vam unaprijed da će kasniti, a ako nema, vrijeme je da potražite novog.

2. Ne dolazi na treninge

Ako vaš partner konstantno izostaje s treninga, vjerojatno je vrijeme da potražite nekog tko će se pojaviti na svakom, ili barem na većini njih. To nije toliko veliki problem kao kašnjenje, jer još uvijek možete dovršiti svoju rutinu čak i ako vašem partneru nedostaje njegova. Možda i nije tako zabavno ili natjecateljski nastrojeno, ali ipak možete trenirati.

3. Neprestano brblja s ostalim polaznicima

Ako je vaš trening partner brbljavac, vjerojatno samo uzalud zauzima prostor drugima u teretani. Također, vjerojatno ne vodi računa o pravilnom vremenu oporavka ako nastavlja razgovarati s prijateljima između serija. To može poremetiti vaše rezultate i produžiti vaše vježbe dulje nego što je potrebno. Također, čavrljanje je smetnja koja vam odvlači fokus s trenutne vježbe.

4. Ima drukčije ciljeve od vas

Zaista je teško trenirati s nekim tko ima potpuno drugačije ciljeve. Ciljevi su nešto što biste trebali sinkronizirati sa svojim partnerom prije nego što ikada uđete zajedno u teretanu.

Na primjer, trening za poboljšanje sportske izvedbe izgleda puno drugačije od treninga za bolji izgled na plaži – ili bi barem trebao. Da budemo precizniji, sportaši koji se bave različitim sportovima imaju malo drugačije potrebe, što bi za zajednički rad moglo predstavljati izazov. U određenom trenutku morate staviti svoje potrebe na prvo mjesto.

5. Pretjerano je kompetitivan

Trening s partnerom odličan je jer dodaje natjecateljski element. Znajući da vaš partner gleda i prosuđuje, možda ćete se više potruditi u vježbama. No time se također mogu se razviti nezdrava natjecanja.

Dođe li do točke u kojoj se vi ili vaš partner ne bodrite i nadate se njegovom neuspjehu, tu nastaju problemi. Natjecanje bi trebalo potaknuti bodrenje i poboljšane rezultate, a ne ljubomoru i neuspjeh.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Building Body premium

Pridruži se BB obitelji potpuno besplatno i ostvari razne pogodnosti:

 

pristup premium sadržaju

najnovije vijesti iz svijeta fitnessa

prijava na naš newsletter

ekskluzivni popusti u Polleo Sportu

Registriraj se