Mjesto koje ujedinjuje sve ljubitelje sporta

Evo kako izabrati kvalitetno i svježe meso

Kupiti meso i pripremiti ga u vlastitoj kuhinji sigurno je bolja opcija od naručivanja ili kupovanja gotove hrane. No, kako bismo bili sigurni da je meso koje smo odabrali svježe, rok trajanja nije dovoljan. Kako bismo bili sigurni da je dobro, moramo pripaziti na njegov miris i boju.

Ako je boja mesa svjetlocrvena to znači da je komad mesa koji je pridobio vašu pažnju svjež. Za njegovu boju zaslužan je mioglobin, glavni pigment koji ima karakterističnu crveno ljubičastu boju, a stajanjem na zraku postupno prelazi u jarke crvene tonove.

Za govedinu je karakteristična boja višnje, dok su kod svinjetine poželjni ružičasto sivi tonovi. Boja mesa i kože peradi varira od žute, preko plavkasto bijele, sve do ružičaste boje.

Ukoliko je komad mesa sivkaste i smeđe boje, obavezno odustanite od kupovine!

Miris ne smije biti previše intezivan, već se treba osjećati blag miris krvi. Ako je neprijatan, to bi već trebao biti signal da ga nikako ne kupujete.

Još jedna stvar koju biste trebali imati na umu jest to da je kvalitetno i svježe meso mekano na dodir i prošarano masnoćom.

Skladištenje na niskim temperaturama jedan je od najbitnijih uvjeta za očuvanje ispravnosti mesa, stoga nikad ne kupujte ono meso koje je stajalo na toplom i koje nije hladno na dodir.

Pri odabiru smrznutog mesa, pripazite da je ono potpuno zamrznuto te da se u pakiranju ne nalazi zamrznuta tekućina niti veći kristali leda.

 

Ključne riječi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Building Body premium

Pridruži se BB obitelji potpuno besplatno i ostvari razne pogodnosti:

 

pristup premium sadržaju

najnovije vijesti iz svijeta fitnessa

prijava na naš newsletter

ekskluzivni popusti u Polleo Sportu

Registriraj se