Mjesto koje ujedinjuje sve ljubitelje sporta

Cardio kombinacije za maksimalnu kalorijsku potrošnju

I dok uživate u treninzima snage i odrađujete ih s veseljem i zadovoljstvom, jednostavno ne možete smisliti cardio? Možda ga ne volite, no imajte na umu da nam je i ovaj aspekt treninga itekako potreban, budući da pomaže u sagorijevanju masti i mršavljenju te poboljšava zdravlje kardiovaskularnog i respiratornog sustava.

Jeste li se ikada zapitali je možda problem u vrsti treninga za koju ste se odlučili? Statično trčanje na traci ili vožnja sobnog bicikla možda jednostavno nisu tip treninga koji vama odgovara. Srećom, postoji još puno opcija, a mi smo danas pripremili nekoliko učinkovitih kombinacija koje ne samo da su odlične kao cardio trening, nego ćete s njima postati snažniji i poboljšati mišićnu izdržljivost. Odlična kombinacija, zar ne?

Riječ je o četiri HIIT treninga, što znači da su poprilično izazovni, zabavni te ćete s njima u kratkom vremenu postići odlične rezultate i veliku kalorijsku potrošnju.

Nemojte pretjerivati i prilagodite broj serija svojoj formi. Predlažemo da u svakom treningu krenete s maksimalno 5 serija. Kako ih savladavate, tako postupno povećavajte broj serija dok ne dođete do 10. Ako vam i to više ne bude izazov, svaka čast! No ne brinite, uvijek postoji način da si otežate trening 😉 Kada ste savladali 10 serija, vrijeme da dodate malo opterećenja u svoju rutinu i probajte ih odraditi s trening prslukom.

TRENING 1: Marinci & Assault Bike

Oprema: Assault Air Bike

VJEŽBA

PONAVLJANJA/TRAJANJE BROJ SERIJA

Marinci

15

5-10

Assault Bike 30 sekundi

5-10

Ovo je jedini trening u kojem ćete koristiti neku od sprava. U slučaju da nemate ovaj tip bicikla u svojoj teretani, klasičan sobni bicikl ili orbitrek će biti jednako dobra opcija.

Radite marince uobičajenim tempom. Kada napravite 15 marinaca, brzo prijeđite na bicikl. Pedalirajte 30 sekundi najbrže što možete. Siđite s bicikla, duboko dišite, ako treba popijte malo vode i vratite se na marince. Između serija odmorite 60 sekundi.

 

TRENING 2:  joggiranje & sprint

VJEŽBA

PONAVLJANJA/UDALJENOST

BROJ SERIJA

Jogging

300 m

(3/4 staze)

5-10

Sprint

100 m

(1/4 staze)

5-10

Budući da ne zahtijeva nikakvu opremu i rekvizite, ovo je najjednostavniji trening od svih koje smo danas pripremili. Možete ga odraditi na atletskoj stazi ili bilo gdje u prirodi. Ukoliko nemate kondicije za jogging između sprinteva, slobodno tu udaljenost prijeđite brzim hodom. Važno je samo da se krećete.

 

TRENING 3: udaranje boksačke vreće & preskakanje vijače

Oprema: boksačka vreća, rukavice, vijača

VJEŽBA PONAVLJANJA/TRAJANJE

BROJ SERIJA

Udaranje boksačke vreće

60 sekundi

5-10

Preskakanje vijače 60 sekundi

5-10

Ova old-school kombinacija sigurno vam je poznata iz borilačkih filmova poput Rockyja 🙂

Kada ste na boksačkoj vreći, nemojte koristiti samo jednu vrstu udaraca. Slažite kombinacije i udarajte punom snagom. Dajte sve od sebe tih 60 sekundi. Kada završite s vrećom, brzo prijeđite na preskakanje vijače. Pritom se ne zamarajte brojanjem ili ako pogriješite… Samo nastavite dalje i skačite dok ne istekne 1 minuta. Nakon svake serije odmorite 30 sekundi.

 

Trening 4: udaranje čekićem po gumi & battle rope

VJEŽBA

PONAVLJANJA/TRAJANJE BROJ SERIJA

Udarci čekićem

6 ponavljanja

5-10

Battle rope 60 sekundi

5-10

Ovu kombinaciju možete koristiti u treningu ramena, a dobra je opcija i kada želite odraditi gornji dio tijela nakon izazovnog leg daya.

Prilikom udaranja čekićem po gumi mijenjate stranu kod svakog zamaha. Ne žurite, dajte sve od sebe i maksimalno pripazite na formu. Što se tiče užeta, sami odaberite vrstu pokreta i tih 60 sekundi dajte sve od sebe. Odmorite 30 sekundi između serija.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Building Body premium

Pridruži se BB obitelji potpuno besplatno i ostvari razne pogodnosti:

 

pristup premium sadržaju

najnovije vijesti iz svijeta fitnessa

prijava na naš newsletter

ekskluzivni popusti u Polleo Sportu

Registriraj se