Mjesto koje ujedinjuje sve ljubitelje sporta

Savjeti za snažan i privlačan biceps

Kada bi birali top 5 najpopularnijih mišićnih skupina bicepsi bi se zasigurno našli u tom odabranom društvu. Vrlo je izvjesno da bi se našli i u užim izborima. Vježbači svake dobi i obiju spolova jednostavno vole dobro izgrađen biceps i to je činjenica. Biceps je estetski izrazito bitan za privlačne ruke i jednostavno zvijezda među mišićima. Kada ste ponosni na mišiće koje ste izgradili i to želite nekome i pokazati vjerojatno nećete napeti mišiće gluteusa. Stisnuti ćete biceps😊

Biceps je jednostavno nezaobilazan mišić i kad je riječ o vježbanju i svakodnevnom životu. Tijekom treninga na raspolaganju vam mora biti gotovo „ 24 sata, sedam dana u tjednu“. Što se svakodnevice tiče probajte voljenoj osobi pomoći s teškom prtljagom bez da koristite biceps i vjerojatno joj nećete previše pomoći. Stoga je vrijeme da ovaj omiljeni mišić ojačamo na pravilan način – brzo i učinkovito!

 

Savjet 1 – bučice & više ponavljanja

Kada je cilj izgraditi vidljiv biceps s kojim ćete biti zadovoljni, za početak nema bolje vježbe od biceps pregiba s bučicama. Ovako ćete ravnomjerno ojačati obje ruke te izvodeći vježbu na pravilan način točno izolirati mišić koji ciljate. Tehnika je izrazito bitna. Nadlaktica mora „ljubiti“ tijelo, a ramena i laktovi držati istu poziciju za vrijeme izvođenja cijelog pokreta. Broj ponavljanja nemojte nepotrebno ograničavati  jer biceps „voli“ duže setove. Neka najmanji broj ponavljanja u jednom setu bude 8, a gornju granicu za početak postavite na 20 ponavljanja. S vašom snagom neka raste i broj ponavljanja – probijajte ograničenja i idite do otkaza jer tada nutrijenti potrebni za rast najučinkovitije stižu u mišić. Odradite 3-5 seta, a pravilnu izvedbu pronađite ovdje.

 

Savjet 2 – ukrotite ego  & kontrolirajte brzinu izvođenja

Ne, nije bitno biti „faca“ u teretani i biceps trenirati s težinama koje su realno još uvijek izvan vašeg dosega. Tako ćete samo postići dvije vrlo negativne stvari od kojih biceps ne raste:

  • vježbu ćete izvoditi krivom tehnikom i „švercati“ se uz pomoć mišića leđa i ramena
  • ozlijedit ćete se

Izazivati svoje tijelo težinama na koje nije naviklo zaista potiče mišićni rast, no kod razvoja bicepsa jako je bitno da budete u stanju povećanu težinu savladati pravilnom tehnikom. Osim spomenutog jako je važno kontrolirati brzinu pokreta tijekom podizanja bučice. Snažan biceps se ne gradi samo dok je privlačite k sebi već i onda kada je vraćate u početnu poziciju. Spuštajte stoga težinu kontrolirano i polako jer tu se krije tajna ubrzanog i trajnog rasta mišića.

Isprobajte 1-2-3 rutinu za maksimalni učinak:

  • podignite uteg do gornje pozicije u jednoj sekundi
  • u istoj poziciji ostanite 2 sekunde tijekom kojih stežite biceps (stezanje pridonosi rastu bicepsa)
  • spuštajte uteg pune 3 sekunde do početne pozicije

I s manjim težinama osjetit ćete prilično žarenje i dotok krvi u biceps koji će vas razveseliti😊

 

Savjet 3 – ciljajte obje glave bicepsa

Biceps se, kako mu i samo ime govori, sastoji od dvije glave – kraće i duže. Stoga se za potpuni razvoj bicepsa slobodno „igrajte“ s kutovima izvođenja vježbe.

Za ciljanje „kratke“ glave bicepsa isprobajte:

 

Za ciljanje „duge“ glave bicepsa bolje pristaju:

Ako ste biceps odlučili vježbati sa šipkom oslobodite kreativnost kada je hvat u pitanju. Ovisno o tome izaberete li širi ili uži hvat ciljate mišić na drugačiji način.  Osim toga ovako smanjujete mogućnost da vam rad na bicepsu dosadi. Inspirirajte se ovdje.

Postizanje većih, snažnijih i privlačnijih bicepsa proces je koji traži strpljenje, odlučnost i puno nesalomljive želje – baš kao uostalom i rad na fit tijelu u cijelosti. No uz predan rad i ukusan proteinski shake za oporavak i razvoj mišićne mase nakon treninga, rezultati neće izostati.😊

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Building Body premium

Pridruži se BB obitelji potpuno besplatno i ostvari razne pogodnosti:

 

pristup premium sadržaju

najnovije vijesti iz svijeta fitnessa

prijava na naš newsletter

ekskluzivni popusti u Polleo Sportu

Registriraj se