Mjesto koje ujedinjuje sve ljubitelje sporta

Izazovni HIIT trening za jačanje gluteusa

Ono što volimo u HIIT-u je to što možemo odrediti razinu težine treninga. Početnici i sportaši mogu odraditi potpuno identičan trening, ali s drugim intenzitetom, i oboje postići benefite ove vrste treninga.

Ovaj kratak, ali intenzivan trening usmjeren je na gluteuse (mišiće stražnjice). Gluteus se sastoji od tri mišića: gluteus maximus, gluteus medius i gluteus minimus. Ovi mišići podupiru vaše bokove i naporno rade kako biste se s lakoćom dizali i spuštali. Mišići gluteusa imaju velik utjecaj na cjelokupnu snagu tijela tako da jačaju core i olakšavaju izvedbu složenih pokreta i vježbi. Snažan gluteus također sprječava mišićni disbalans koji može dovesti do poteškoća s kretanjem. Osim toga, ojačan gluteus preduvjet je za napredak u svakom sportu jer je zaslužan za bržu promjenu smjera, usporavanje nakon trčanja i eksplozivne skokove.

Prije nego započnete s treningom, važno je da zagrijete cijelo tijelo barem na 2 minute, a zatim odradite 2-3 kruga vježbi koje smo izdvojili u nastavku.

 

Trening:

 

Odradite svaku vježbu 20 sekundi jednu za drugom uz 10 sekundi odmora između njih i ponovite sve 2-3 puta, ovisno o razini vaše forme.

 

*kliknite na naziv vježbe za video

 

Vježbe:

Low squat shuffles

Step up/reverse lunge

Quadruped bent-knee hip extension

Elevated single leg glute bridges

Romanian deadlifts

Jump squats

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Building Body premium

Pridruži se BB obitelji potpuno besplatno i ostvari razne pogodnosti:

 

pristup premium sadržaju

najnovije vijesti iz svijeta fitnessa

prijava na naš newsletter

ekskluzivni popusti u Polleo Sportu

Registriraj se