Mjesto koje ujedinjuje sve ljubitelje sporta

Ojačajte gluteus pomoću treninga od samo 5 minuta

Uvjereni smo da većina polaznica teretane želi učvrstiti svoju stražnjicu isključivo zbog izgleda. No ove mišiće ne biste trebali jačati prvenstveno u tu svrhu, već zbog vlastitog zdravlja. Gluteus s vremenom slabi zbog sjedilačkog načina života – a posebno ako se bavite uredskim poslom tijekom kojeg gotovo 8 sati dnevno provodite sjedeći.

Ova mišićna skupina sastoji se od 3 mišića: gluteus maximus, gluteus medius i gluteus minimus. Gluteus maximus je glavni, najveći mišić koji stražnjici daje oblik, a gluteus medius i minimus su dva manja mišića koji pomažu u kretanju ovog dijela tijela. Mišići gluteusa imaju velik utjecaj na cjelokupnu snagu tijela tako da jačaju core i olakšavaju izvedbu složenih pokreta i vježbi. Snažan gluteus također sprječava mišićni disbalans koja može dovesti do poteškoća s kretanjem. Osim toga, ojačan gluteus preduvjet je za napredak u svakom sportu jer je zaslužan za bržu promjenu smjera, usporavanje nakon trčanja i eksplozivne skokove. Isto tako, ovaj mišić ključan je kod sprinta na kraće udaljenosti jer poboljšava eksplozivnost.

Ako zbog svakodnevnih obaveza nemate vremena za fizičku aktivnost, a želite ojačati gluteus, u nastavku vam donosimo trening od svega 5 minuta pomoću kojeg ćete brzo i učinkovito ostvariti svoj cilj.

 

Trening:

 

Svaku vježbu radite 1 minutu. Sve što vam treba za ovaj trening je štoperica i dvije bučice odgovarajuće težine.

 

*kliknite na naziv vježbe za video

 

Goblet Squat

Dumbbell Deadlift

Side Lunge (nakon 30 sekundi promijenite stranu)

Single-Leg Glute Bridge (nakon 30 sekundi promijenite stranu)

Plié Squat Pulse With One Foot Raised (nakon 30 sekundi promijenite stranu)

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Building Body premium

Pridruži se BB obitelji potpuno besplatno i ostvari razne pogodnosti:

 

pristup premium sadržaju

najnovije vijesti iz svijeta fitnessa

prijava na naš newsletter

ekskluzivni popusti u Polleo Sportu

Registriraj se