Mjesto koje ujedinjuje sve ljubitelje sporta

Iskoristite svaki slobodan trenutak za trening!

Možda pripadate skupini marljivih vježbača koji gotovo svakodnevno treniraju, no vodite li brigu o tome koliko ste aktivni ostatak dana? Kako biste svojim treninzima ostvarili još bolje rezultate, trebali biste iskoristiti svaku priliku da budete aktivni. U konačnici, vaši mišići ne znaju jeste li u teretani ili u kuhinji čekate uz štednjak da zakipi voda za kavu 😉

Osim što će vam izvođenje kratkih i jednostavnih vježbi u svakodnevnim situacijama poput sjedenja za računalom, pranja zubiju ili gledanja televizije pomoći u jačanju mišića, ubrzat će metabolizam i osigurati veću kalorijsku potrošnju tijekom dana.

Kauč kao rekvizit: sljedeći put kad se “bacite” na kauč i uključite svoju omiljenu seriju odradite mini trening za ruke. Umjesto ležećeg položaja, sjednite i naslonite se dlanovima na rub kauča i radite dipseve (propadanja). Ako svaki dan uz TV napravite 2-3 serije po 10 ponavljanja, vrlo brzo ćete vidjeti rezultate.

Istegnite se: Dugotrajno sjedenje za računalom može izazvati bolove i napetost u mišićima, osobito u području leđa, vrata i ramena. Istezanje će dovesti do opuštanja mišića i smanjiti napetost uzrokovanu lošom posturom i višesatnim sjedenjem u istom položaju. Primjere vježbi istezanja za radnim stolom pogledajte ovdje.

Prošetajte: Imate osjećaj da se premalo krećete tijekom dana? Kad god imate priliku za to, prošetajte. Ako možete, prošetajte do posla ili parkirajte nekoliko ulica dalje; uvijek koristite stepenice umjesto lifta; parkirajte se dalje od dućana ili prošetajte do najdalje trgovine u naselju i sl.

Vježbajte dok telefonirate: Ukoliko puno vremena u danu provodite na telefonu, imamo pravu “poslasticu” za vas! Umjesto da sjedite dok telefonirate, pravite se da sjedite, odnosno radite tzv. wall sit. Naslonite se leđima na zid i spustite u čučanj. Zadržite ovaj položaj koliko god možete.

2u1: kućanski poslovi Jeste li znali da uz kućanske poslove poput usisavanja, brisanja prašine ili čišćenja podova možete potrošiti čak 400 kalorija u sat vremena? Iako nam nisu najdraža aktivnost, kućanski poslovi moraju se obaviti i zato uključite svoju omiljenu muziku i razmišljajte o njima kao o kratkom treningu s kojim ćete napraviti korak bliže svojem cilju.

Do ravnog trbuha uz omiljenu seriju: Ako imate naviku svaki dan kratko odmoriti ispred TV-a, zašto ne biste spojili ugodno s korisnim i istovremeno odradili kratki trening za trbuh? Možete jednostavno tijekom svakog bloka reklama raditi trbušnjake ili isprobati ovaj jednostavan trening od samo 3 vježbe uz koji ćete u kratkom vremenu izgraditi zavidan 6-pack.

Mini trening za noge: Dosadno vam je dok perete zube ili u kuhinji čekate da zakipi voda za kavu? Od danas počnite koristiti to vrijeme za vježbe koje će aktivirati mišiće nogu. Ovisno o tome koliko imate volje i prostora na raspolaganju, možete raditi bočno podizanje nogu, čučnjeve, iskorake…

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Building Body premium

Pridruži se BB obitelji potpuno besplatno i ostvari razne pogodnosti:

 

pristup premium sadržaju

najnovije vijesti iz svijeta fitnessa

prijava na naš newsletter

ekskluzivni popusti u Polleo Sportu

Registriraj se