Mjesto koje ujedinjuje sve ljubitelje sporta

Hrskavi popečci od tune

Ako trenirate i zdravo se hranite, vjerojatno vam je u središtu prehrane par istih namirnica koje neprestano rotirate, kombinirate i mijenjate način pripreme kako biste unijeli malo živosti u svakodnevnu prehranu. Nije lako ‘živjeti’ na istim receptima koji sadrže zobene pahuljice, piletinu, tunu i posni sir što je, za većinu, najčešći izbor u kuhinji.

Zato smo se odlučili malo poigrati s namirnicama koje sigurno imate kod kuće te smo napravili našu verziju zdravih popečaka s tunom. Ako imate namjeru iznenaditi svoje najmilije zdravom i ukusnom večerom i opustiti se nakon napornog tjedna uz čašu vina, onda je možda baš ovo idealan recept za vas!

Hrskavi i zlatni izvana, a mekane teksture koja se topi u ustima iznutra, ovi ukusni popečci gotovi su za manje od 15 minuta! Za ovaj recept smo odabrali tunu jer za pristupačnu cijenu dobivate oko 20 g visokokvalitetnih proteina te omega-3 masne kiseline za brži oporavak i zdravlje organizma. Kako bi učinili ovo jelo još zdravijim, umjesto krušnih mrvica koristili smo zobene u prahu.

Ovi proteinski popečci odlično će se uklopiti s raznim umacima – od klasičnog umaka od rajčice, beskalorične majoneze do osvježavajućeg jogurt umaka. Odlična alternativa za tunu je losos koji je odličnog okusa te je bogat izvor proteina i omega-3 masti kojima pospješujete mršavljenje!

Isprobajte naš recept i javite dojmove!

Sastojci:

1/2 šalice Instant Oats (instant zobene u prahu)

1 jaje

1 konzerva tune

1 žličica senfa

2 žličice nasjeckanog peršina

prstohvat soli

prstohvat crnog papra

prstohvat češnjaka u prahu

2 žličice maslinovog ulja

šalica zelene salate ili rikole

2 žlice limunovog soka

1 žlica hummusa

feta sir

 

Priprema:

1. U zdjelu stavite zobene, jaje, tunu, senf, peršin, limunovu koricu, sol, papar i češnjak u prahu i sve dobro promiješajte.

2. Od gotove smjese rukama oblikujte male popečke.

3. Na tavi zagrijte malo maslinovog ulja pa stavite popečke. Pecite ih 3-4 minute s obje strane (kada postanu zlatno-smeđe boje, vrijeme je da ih maknete s tave).

4. Na tanjur stavite zelenu salatu ili rikolu. Prelijte sa žlicom limunovog soka, dodajte feta sir narezan na kockice i promiješajte. Zatim na salatu stavite popečke, dodajte hummus i sve prelijte sa žlicom limunovog soka. Po želji dodajte neki umak.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Building Body premium

Pridruži se BB obitelji potpuno besplatno i ostvari razne pogodnosti:

 

pristup premium sadržaju

najnovije vijesti iz svijeta fitnessa

prijava na naš newsletter

ekskluzivni popusti u Polleo Sportu

Registriraj se