Mjesto koje ujedinjuje sve ljubitelje sporta

Trening rutina MMA borkinje i glumice Gine Carano

Vjerojatno ste ju pratili na malim i velikim ekranima u dva različita televizijska aspekta; kao glumicu i kao MMA borkinju. U oba slučaja razvila je zavidne karijere, a bez obzira na to jeste li ju pratili u ringu ili gledali njene uloge u Fast and Furious, Deadpool ili trenutno megapopularnom Disneyevom space westernu The Mandalorian, ne sumnjamo da je Gina Carano ostavila pozitivan dojam.

Ova talentirana borkinja i akcijska zvijezda rođena je u Texasu u američkoj obitelji talijanskog podrijetla. Svoju ljubav prema borilačkim vještinama razvila je trenirajući Muay Thai prije odlaska u natjecateljski MMA. Budući da je zahvaljujući seriji The Mandalorian stekla širu glumačku slavu i svoj opus upoznala je sa širim dijelom svjetske publike (od one koja prati samo akcijske filmove), odlučili smo istražiti kako izgleda njena trening rutina i plan prehrane.

 

 

Plan prehrane

U svom intervjuu za Furthermore Gina je predstavila svoj pristup prehrani i navela je da ima drugačiji pristup kada trenira i kada ne trenira. Njen omiljen obrok je piletina s kuskusom i graškom, a spominje kako su joj piletina, riba i tjestenina među omiljenim namirnicama za pripremu obroka. Kada trenira, sve što jede je povrće i meso, a u periodima odmora konzumira gotovo sve ostalo. Kao svoj omiljeni “cheat obrok” navela je raviole sa sirom, jer tvrdi da joj je to u genima zbog talijanskih korijena.

Trening rutina

Pripremiti se za borbu ili veliki ekran nije nimalo lak zadatak, a Carano je poznata po tome što ulaže maksimum u svaki pojedini trening. Od tradicionalnih priprema pred borbu poput uvježbavanja udaraca rukama i nogama, Carano vježba i s trenerom i radi sve, od trčanja na traci do statičnih treninga s utezima i treninga s gumama kako bi poboljšala svoju koordinaciju i okretnost.

Za Furthermore je također izjavila da ako trenira prije borbe, odrađuje kardio trening svako jutro kao zagrijavanje (trčanjem na traci ili preskakanjem vijače), a nakon toga “shadow boksa” oko 15 min, te na kraju 2 sata provodi u sparingu i vježba tehniku. Ako ne trenira, bavi se planinarenjem, a ako nužno ne mora, ne želi provoditi vrijeme u teretani. Također, odrađuje jogu i pilates, odnosno “dvije ekstremne krajnosti”, kako ih naziva u izjavi za Furthermore.

Njena total body trening rutina u teretani izgleda ovako:

*kliknite na naziv vježbe za video

 

Zagrijavanje:

20-30 minuta kardio treninga

 

Trening:

Prva superserija:

Incline Dumbbell Bench Press

3×10

Incline Dumbbell Hex Press

3×10

Standing Incline Dumbbell Flyes

3×10

 

Druga superserija:

Arnold Press

3×10

Upright Rows

3×10

Front Raises

3×10

 

Treća superserija:

Goblet Squats

3×10

Dumbbell Lunges

3×6 za svaku nogu

Glute Bridges

3×10

 

Četvrta superserija:

Kettlebell Deadlift

3×10

Lateral Pulldowns

3×10

Bent Over Rows

3×10

 

Peta superserija:

Cable Pushdowns

3×10

Cable Hammer Curls

3×10

Cable Kickbacks

3×10 za svaku ruku

Cable Bicep Curls

3×10

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Building Body premium

Pridruži se BB obitelji potpuno besplatno i ostvari razne pogodnosti:

 

pristup premium sadržaju

najnovije vijesti iz svijeta fitnessa

prijava na naš newsletter

ekskluzivni popusti u Polleo Sportu

Registriraj se