Mjesto koje ujedinjuje sve ljubitelje sporta

Trening kod kuće –  prednosti i must have rekviziti

S dolaskom hladnijih dana i tmurnijeg vremena osoba lako izgubi volju za odlaskom na trening ili općenito izlaskom iz kuće. Sve je više izlika i razloga za preskakanje treninga, a one najčešće su nedostatak vremena, vremenske neprilike, gužve ili manjak energije koji se povezuje s ovim periodom.

Ukoliko ste se pronašli u tome ili samo tražite način kako to izbjeći, imamo za vas odlično rješenje – trening kod kuće! U nastavku vam donosimo neke od glavnih prednosti vježbanja u svoja četiri zida te popis rekvizita bez kojih mi ne možemo zamisliti kvalitetan kućni trening.

1. Doma je najljepše

Svima nam je poznata izreka kako je kod kuće najljepše, pa zašto ne bi i trening kod kuće bio najljepši? Mnogi se zbog odlaska u teretanu osjećaju nesigurno i anksiozno, pogotovo kad su u početnoj fazi treninga, što može rezultirati demotivacijom i odustajanjem od cilja. Treningom kod kuće izbjegavamo taj nepotreban pritisak okoline i možemo se u potpunosti fokusirati na sebe i svoj trening u okolini u kojoj se osjećamo sigurno i ugodno, a čim se osjećamo ugodnije, manji je pritisak na nama, što znači da su šanse za ostvarivanje ciljeva veće.

2. Lakše je uklopiti kućni trening u raspored jer nije potrebno putovanje

Nitko ne voli gužve i neprestano čekanje kako bismo došli negdje, a još je gore kad se sjetimo toga prije treninga i samim time izgubimo volju za odlaskom. Teško je sebe u takvim situacijama natjerati na izlazak iz kuće i na vježbanje. Stoga, trening od kuće nudi jednostavno rješenje tih problema – vježbajte kada god vam to raspored omogući, bez gubitka vremena na odlazak u teretanu i povratak. Trening kod kuće štedi vam vrijeme i otvara priliku da u svoj raspored uklopite i druge stvari koje biste u protivnom zanemarili zbog nedostatka vremena.

3. Postoji mogućnost za brže i bolje rezultate

Fitness je puno više od poboljšanja izgleda. Fizička aktivnost također utječe na naše mentalno zdravlje, a samim time i na smanjenje stresa. S manje stresa i više motivacije napredak će sigurno biti bolji. Mnogi koji treniraju kod kuće su opušteniji i nisu pod stresom, zbog čega će biti više motivirani za fizičku aktivnost i brže stići do cilja.

 

 

Kućni trening većini ljudi nudi bolji, zdraviji i jednostavniji ulazak u svijet fitnessa i zdravog življenja, a mi vam uz prednosti ove vrste treninga izdvajamo i naše favorite među fitness rekvizitima bez kojih ne možemo zamisliti dobar kućni trening.

Elastična traka

Elastična traka odličan je rekvizit za trening kod kuće zbog svoje svestranosti, praktičnosti, sigurnosti i učinkovitosti. Ovaj rekvizit pogodan je za sve vježbače, a s njim možete trenirati intenzitetom koji vam najbolje odgovara.

Bučice

Najlakši način da odlazak u teretanu zamijenite s kućnim treninzima predstavlja trening snage pomoću kojeg povećavate mišićnu masu. Bučice ovdje predstavljaju rekvizit koji aktivira različite mišićne skupine i kroz svestrane načine vježbanja nudi jačanje mišića te poboljšanje ravnoteže i stabilnosti tijela.

Vijača

Vijača je neizostavan rekvizit za svakoga tko želi kod kuće odraditi vrhunski kardio trening. Vijača ovdje zamjenjuje trčanje na traci ili u prirodi. Ona predstavlja rekvizit koji topi kalorije, pomaže vam da „zategnete“ svoje tijelo i općenito poradite na koordinaciji i kondiciji.

 

Najbolji način za stvaranje zdravih navika, motivacije i održavanja forme predstavlja upravo trening od kuće i opremanje vlastite kućne teretane. Kućna teretana ne mora biti projekt koji traje godinama, ona ne mora biti ni zahtjevan, niti skup projekt zahvaljujući Black Friday akcijama u Polleo Sportu! Vrhunska ponuda fitness i borilačke opreme, sprava i rekvizita omogućuje vam da što povoljnije i brže opremite vlastitu kućnu teretanu kvalitetnom sportskom opremom.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Building Body premium

Pridruži se BB obitelji potpuno besplatno i ostvari razne pogodnosti:

 

pristup premium sadržaju

najnovije vijesti iz svijeta fitnessa

prijava na naš newsletter

ekskluzivni popusti u Polleo Sportu

Registriraj se