Mjesto koje ujedinjuje sve ljubitelje sporta

Spirulina, hrana za dugovječnost

Spirulina se često krivo klasificira kao biljka zbog svojih zapanjujućih karakteristika korisnih za zdravlje, no zapravo je  plavo-zelena alga koja se može naći u kristalno čistim jezerima, ribnjacima i rijekama. Postala je poznata kao jedna od nutritivno najkompletnijih superhrana zato što utječe na dobrobiti gotovo svakog organa i procesa u tijelu.

Spirulina usklađuje i prilagođava reakcije imunološkog sustava

Spirulina se već dugo cijeni zbog svoje sposobnosti jačanja imunološkog sustava. Aktivno pomaže i sudjeluje u obnavljanju stanica, olakšava zacjeljivanje te utječe na brži oporavak nakon bolesti. Spirulina ojačava imunološki sustav te će pojedinci koji je konzumiraju rjeđe biti prehlađeni, imati gripu i druge zarazne bolesti.

Spirulina pomaže kod zdravlja očiju

Odličan je dodatak za sve koji žele poboljšati zdravlje očiju. Ova plavo-zelena alga jako je bogata vitaminom A koji je izrazito važan za zdravlje očiju. Iz istog se razloga već dugo preporučuje konzumiranje mrkve svima koji žele poboljšati zdravlje očnog sustava, no spirulina ima deset puta veću koncentraciju vitamina A po gramu od mrkve.

Spirulina smanjuje upale i olakšava simptome PMS-a

Jedna je od vodećih izvora gamalinolenske kiseline (GLA), vjerojatno najsnažnijeg protuupalnog agensa u prirodi. GLA je jako korisna i za žene zato što može olakšati simptome PMS-a. Sadrži i 26 puta više kalcija od mlijeka po gramu.

Spirulina poboljšava rad probavnog sustava

Spirulina olakšava prolazak otpadnih tvari kroz probavni sustav te, samim time, smanjuje stres cijelog sustava. Poboljšava i proizvodnju korisnih bakterija u probavnom sustavu te pomaže u jačanju apsorpcije nutrijenata iz hrane koju konzumiramo.

Spirulina pomaže u prirodnoj detoksikaciji tijela

Spirulina ima jako visoku koncentraciju klorofila koji je jedan od najsnažnijih prirodnih sredstva za detoksikaciju. Istraživanja su pokazala da je koristan kod uklanjanja toksina iz krvi te se veže za teške metale i radioaktivne izotope, što ju čini jako korisnom za sve koji prolaze kroz kemoterapiju.

Dodatne zdravstvene prednosti uzimanja spiruline:

  • Sadrži veliki udio željeza što je čini korisnom za ljude s anemijom i trudnice
  • Jako je dobar izvor vitamina B1 (tiamin), B2 (riboflavin), B3 (nicotinamid), B6 (piridoksin), B9 (folna kiselina), vitamin C, D i E
  • Sadrži veliku količinu kalija, kroma, bakra, magnezija, mangana, fosfora, selena, natrija i cinka
  • Ima četiri puta veću antioksidativnu sposobnost od borovnica
  • Pomaže u ublažavanju alergija te štiti od alergijskih reakcija

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Building Body premium

Pridruži se BB obitelji potpuno besplatno i ostvari razne pogodnosti:

 

pristup premium sadržaju

najnovije vijesti iz svijeta fitnessa

prijava na naš newsletter

ekskluzivni popusti u Polleo Sportu

Registriraj se