Mjesto koje ujedinjuje sve ljubitelje sporta

Koji mišići rastu najsporije i kako ih trenirati?

Pomirimo se na početku s jednom činjenicom. Rast mišića nije jednostavna stvar. Zahtijeva puno truda, znoja, upornih ponavljanja, progresivnog opterećenja i pravilne prehrane. I uz sve to zahtijeva vrijeme. Ne možete očekivati znatniji rast 3 tjedna nakon što ste krenuli s programom. Najmanje nekoliko upornih mjeseci (pritom ne mislimo na 2 mjeseca) pokreće ozbiljan anabolizam. Pod uvjetom da je trening snage dosljedan i pravilan te da jedete dovoljno proteina i ostalih makronutrijenata. No bez obzira na to koliko se vi trudili oko njih, neki mišići naprosto su tvrdoglaviji od drugih. Drugim riječima, kod nekih je rast jednostavno sporiji pa s njima morate imati i više strpljenja koje će se na kraju svakako isplatiti. Otkrijmo s kojim bi dijelovima tijela mogli imati posla!

 

Listovi

Njih koristimo svakodnevno i to po cijele dane osim ako po cijele dane ne sjedimo. Zapravo ih treniramo po cijele dane i oni uglavnom narastu i prije nego ih krenemo dalje razvijati. Stoga kad odlučimo kako bismo naše listove još malo „nabildali“ to može biti priličan problem. Građeni su od sporo trzajućih mišićnih vlakana što znači i slabiju reakciju na vježbe s otporom. Sve zajedno čini ih „teškom mušterijom“ kad je rast u pitanju.

Preporučujemo sljedeće vježbe:

 

Podlaktice

Za razliku od ostalih mišića ruku podlaktice su ipak malo teži fitness partner i dugo treba kako zbilja značajnije narasle. Postoji jako malo izolacijskih vježbi kojima ih možete ciljati pa čak i iskusni vježbači s njima nerijstko imaju „problem“.

Za razvoj tvrdoglavih podlaktica preporuke su ove vježbe:

 

Donji trbušni mišići (i bočni)

Nisu ni gornji puno lakši da se razumijemo. Razviti vidljiv six pack je pravi posao i traži izuzetno pažljiv režim prehrane i trening koji rezultira učinkovitim spaljivanjem masnog tkiva. Donji i bočni trbušni mišići još su teži za kvalitetno izgraditi.

Kako biste ih kvalitetno ciljali trebate ove vježbe:

Uz njih odrađujte i sve moguće vrste trbušnjaka i pripazite na to da pretjerano ne opterećujete leđa.

 

Zadnja loža

Ova je ogromna mišićna skupina često potpuno zanemarena. Ne možete ni pomisliti na njihov razvoj bez zaista velikih težina i puuuuno treninga. Ako ste se pitali kojim vježbama pokrenuti njihov anabolizam evo i odgovora:

 

Triceps

Čak i uz uporan trening tricepsi su vrlo otporni na vašu želju da oni narastu. Mast se na ovom dijelu tijela brzo „prima“ pa rezultati treninga često nisu baš najvidljiviji i to vas demotivira. Uz to ovo je i velik mišić pa mu treba više treninga s ozbiljnim težinama. Isprobajte ove vježbe:

 

Osim upornog treninga i vježbi koje su pred vama za poticanje rasta tvrdoglavih mišića svakako vam treba kvalitetan pre i post workout proteinski shake!

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Building Body premium

Pridruži se BB obitelji potpuno besplatno i ostvari razne pogodnosti:

 

pristup premium sadržaju

najnovije vijesti iz svijeta fitnessa

prijava na naš newsletter

ekskluzivni popusti u Polleo Sportu

Registriraj se