Mjesto koje ujedinjuje sve ljubitelje sporta

Jeste li probali ovu vježbu za jačanje trbušnih mišića?

Postoje brojne varijacije vježbi za trbuh te u svijetu fitnessa nerijetko slušamo rasprave o tome kojom ćemo najbolje izgraditi isklesani trbuh.  Najučinkovitiji ćemo biti ako pazimo na prehranu te ispravno i dosljedno izvodimo vježbe. Ipak, nisu sve jednako zahtjevne, a mi vam u nastavku donosimo vježbu koju bi svakako trebali uvrstiti u svoj plan treninga ako ste napredni vježbač.

Banana rocks

Ovu izazovnu vježbu za trbuh izrazito je bitno izvoditi pravilno kako biste izbjegli potencijalne ozljede.

Usmjerena je na jačanje abdominalnih mišića, ali prilikom izvođenja aktivirat će se i mišići gornjeg dijela nogu. Ako se pitate koja je poveznica između banane i ove vježba, odgovor je vrlo jednostavan.

Tijelo biste trebali formirati u oblik banane što ćete postići ako legnete na leđa, noge podignete iznad razine poda, a ruke ispružite iznad glave. Prije toga aktivirajte trbušne mišiće i ne dopustite da vam se lumbalni dio kralježnice odvoji od poda. Nakon što ste stegnuli trbuh, noge i ruke istovremeno podigli od poda, osjetit ćete mišiće cijelog trbuha.

Ramena moraju biti iznad tla, noge ravne i skupljene, a trbuh cijelo vrijeme aktivan. Ako ispravno izvodite vježbu, tijelom ćete formirati oblik banane.

Držite ovaj položaj dvije do pet sekundi, a potom se polako vratite u početni položaj.

Pokušajte izvesti setove od 30-40 ponavljanja ili držite položaj banane jednu minutu.

Za napredne vježbače:

Držite banana položaj te se potom zanjišite rukama i nogama. Prilikom izvođenja ovog pokreta izrazito je važno da je lumbalni dio leđa na podlozi, a u trenutku kada ruke odlaze prema podu, noge se približavaju glavi.

Treba napomenuti da samo vježbanje neće dati vidljive rezultate te ne postoji vježba kojom ćemo sagorjeti masti na trbuhu ako se ne hranimo pravilno. Kombinacija pravilnog izvođenja vježbi, dosljednosti i prehrane, idealan je recept za isklesani trbuh.

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Building Body premium

Pridruži se BB obitelji potpuno besplatno i ostvari razne pogodnosti:

 

pristup premium sadržaju

najnovije vijesti iz svijeta fitnessa

prijava na naš newsletter

ekskluzivni popusti u Polleo Sportu

Registriraj se