Mjesto koje ujedinjuje sve ljubitelje sporta

Zobeni keksići za idealan međuobrok

Kada je riječ o zdravom međuobroku, zobeni keksići su nezaobilazan izbor. Ova hrskava i ukusna poslastica, ne samo da je jednostavna za pripremu, već je i bogata hranjivim sastojcima koji će vam pružiti energiju i zadovoljiti vaše nepce.

Ovi zobeni keksići su idealni za sve koji žele brz, zdrav i ukusan međuobrok. Bogati su vlaknima, zdravim mastima i prirodnim šećerima te će vam pružiti potrebnu energiju bez osjećaja krivnje. Osim toga, možete ih prilagoditi svom ukusu dodavanjem omiljenih sastojaka, čineći ih uvijek zanimljivima i raznolikima.

U nastavku vam donosimo recept koji će vas oduševiti svojom jednostavnošću.

Sastojci:

  • 2 šalice zobenih pahuljica
  • 1/2 šalice meda ili javorovog sirupa
  • 1/3 šalice kokosovog ulja (može se zamijeniti maslinovim uljem)
  • 1/4 šalice bademovog ili kikiriki maslaca
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1/2 žličice cimeta
  • Prstohvat soli
  • Dodaci po želji: orašasti plodovi, suho voće (npr. brusnice, grožđice), čokoladne kapljice

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180°C. Pripremite lim za pečenje tako što ćete ga obložiti papirom za pečenje ili ga lagano namastiti kokosovim uljem.

U velikoj zdjeli pomiješajte zobene pahuljice, med ili javorov sirup, kokosovo ulje, bademov ili kikiriki maslac, ekstrakt vanilije, cimet i sol. Miješajte dok ne dobijete ujednačenu smjesu.

Dodajte svoje omiljene dodatke poput nasjeckanih orašastih plodova, suhog voća ili čokoladnih kapljica te ih nježno umiješajte u smjesu.

Uzmite žlicu ili rukama oblikujte male kuglice od smjese. Stavljajte ih na pripremljeni lim za pečenje i lagano ih pritisnite kako biste dobili oblik keksića.

Pecite keksiće u prethodno zagrijanoj pećnici 10-12 minuta ili dok lagano ne porumene. Pazite da ih ne prepečete kako biste sačuvali hrskavost.

Izvadite keksiće iz pećnice i ostavite ih da se malo ohlade na limu za pečenje prije nego ih premjestite na rešetku da se potpuno ohlade. Poslužite ih uz šalicu toplog čaja ili mlijeka i uživajte u zdravom međuobroku!

Building Body premium

Pridruži se BB obitelji potpuno besplatno i ostvari razne pogodnosti:

 

pristup premium sadržaju

najnovije vijesti iz svijeta fitnessa

prijava na naš newsletter

ekskluzivni popusti u Polleo Sportu

Registriraj se