Mjesto koje ujedinjuje sve ljubitelje sporta

Integralni tost s jajima i avokadom

Doručak je obrok s kojim započinjemo dan, stoga je važno odabrati hranu koja će vam pružiti dovoljno energije i hranjivih tvari. Jedan od ukusnih i hranjivih doručaka koji možete uvrstiti u svoju rutinu je integralni tost s jajima i avokadom.

Ovaj doručak ne samo da je ukusan, već i bogat vlaknima, proteinima i zdravim masnoćama koje će vam pružiti dugotrajnu energiju.

Sastojci:

  • 2 kriške integralnog kruha
  • 2 jaja
  • 1 avokado
  • Sok od limuna
  • Sol i papar po ukusu
  • Svježe nasjeckani peršin

Priprema:

Prvo, stavite integralne kriške kruha u toster ili na zagrijanu tavu. Pecite ih dok ne postanu hrskavi i zlatno smeđi.

Dok se tost peče, ogulite avokado i stavite ga u zdjelu. Zgnječite ga vilicom dok ne dobijete pire od avokada. Dodajte limunov sok, sol i papar po ukusu te promiješajte.

U međuvremenu, možete pripremiti jaja prema vašem ukusu. Možete ih skuhati na oko, smućkati u omlet ili pripremiti kao kajganu. Dodajte sol i papar po vlastitom ukusu.

Kada su tost, jaja i avokado spremni, složite svoj integralni tost. Na svaku krišku tosta stavite sloj pirea od avokada, a zatim dodajte pripremljena jaja. Po želji, posipajte svježe nasjeckanim peršinom za dodatnu aromu i boju.

Poslužite tost topao i uživajte u savršenoj kombinaciji hrskavog integralnog kruha, kremastog avokada i sočnih jaja. Dobar tek! 😊

Ključne riječi

Building Body premium

Pridruži se BB obitelji potpuno besplatno i ostvari razne pogodnosti:

 

pristup premium sadržaju

najnovije vijesti iz svijeta fitnessa

prijava na naš newsletter

ekskluzivni popusti u Polleo Sportu

Registriraj se