Mjesto koje ujedinjuje sve ljubitelje sporta

PIK pureće šunke – niskokalorične i bogate proteinima

Životni stil usmjeren prema fitnessu i zdravoj prehrani ne znači nužno da morate postati žrtva bezokusne hrane. Pored raznovrsnih recepata koji nam se nude, ponekad je teško razaznati koji će zadovoljiti nutritivne potrebe, ali i nepca onih najzahtjevnijih. Jedan takav je jednostavan recept za salatu sa šunkom, mrkvom i slanutkom koja je istovremeno hranjiva i ukusna.

Koju šunku odabrati?

PIK pureće šunke pravi su saveznik za sve koji se žele hraniti zdravo, a istovremeno beskompromisno uživati. PIK pureće šunke izdvajaju se po izvanrednoj kvaliteti – proizvode se od pomno biranih komada purećeg mesa, a čista receptura garantira da ne sadrže nepotrebne dodatke. Ove šunke su bez pojačivača okusa, umjetnih bojila, glutena i soje, čime pružaju prirodno bolji izbor za vašu prehranu.

Bogate proteinima i niskokalorične

Ako tražite način kako povećati unos proteina u svojoj prehrani bez dodatnih kalorija i masnoća, PIK pureće šunke su savršen izbor. S visokim udjelom proteina, malo kalorija i samo 2 % masnoće, ove šunke pružit će vam potrebnu energiju.

Idealan izbor za fitness entuzijaste

Svi koji su posvećeni fitnessu znaju koliko je važno osigurati tijelu potrebne nutrijente, a proteini su ključni za izgradnju mišića i oporavak nakon treninga. PIK pureće šunke čine unos proteina praktičnim i ukusnim, što ih čini idealnim izborom za sve ljubitelje aktivnog načina života.

PIK pureće šunke su vrlo svestrana namirnica i mogu se koristiti u raznim jelima. Za ukusan izvor proteina i neodoljivi okus dodajte ih u sendviče, tortilje, salate ili omlete. Također, često se koriste u fitness receptima za pripremu proteinskih obroka bez puno masnoća i kalorija. U nastavku vam otkrivamo četiri kraljice među šunkama – classicdimljenupečenu i mediteransku.

Pureća classic

S PIK classic purećom šunkom ne možete pogriješiti ako ste u potrazi za ukusnim i nutritivno bogatim obrokom. Sa svojih 17 grama proteina (u 100 grama), ova šunka postaje saveznik svih koji vode brigu o svom tijelu. Bez obzira jeste li posvećeni sportaš ili roditelj koji želi pružiti svojoj djeci bolju prehranu, PIK Classic pureća šunka pravi je izbor. Uz malo kalorija i obilje proteina, ova šunka će zadovoljiti vaše nutritivne potrebe, ali i okuse.

Pureća dimljena

Za one koji vole blagi dimljeni okus, PIK pureća dimljena šunka je pravi izbor. Proizvedena od pomno biranih komada purećeg mesa, ova šunka je blago dimljena i ima nježnu teksturu s izvrsnim okusom. Idealna je za sendviče, razna jela s tjesteninom ili kao proteinski snack.

Pureća pečena

PIK pečena šunka posebna je zbog svoje završne faze proizvodnje koja uključuje pravi proces pečenja. Ovaj postupak daje joj jedinstven okus i miris. Savršeno se sljubljuje s raznim vrstama povrća, poput špinata, rikole i rajčice, što je odličan izbor za zdrave obroke s niskim udjelom masnoća i visokim udjelom proteina.

Pureća mediteranska

Ova šunka izdvaja se od ostalih po svojoj kombinaciji začina specifičnih za mediteransko područje, uključujući peršin, vlasac, bosiljak, mažuran, timijan i ružmarin. Dodatno je obogaćena maslinovim uljem koje joj daje punoću okusa i čini je neodoljivom. Sa 18 grama proteina na 100 grama, ova šunka je savršen dodatak vašem obroku, bilo da je riječ o sendviču, salati ili omletu nakon treninga.

Salata od pureće pečene šunke i kus-kusa

Sastojci za 3 osobe:

  • 250 g PIK Pureće pečene šunke
  • 100 g kus-kusa
  • 100 g graška
  • 100 g mahuna
  • 100 g mini rajčica
  • 60 g mekog bijelog sira
  • 2 mlada luka
  • Svježa menta
  • Svježi peršin
  • Sol
  • Papar
  • Maslinovo ulje
  • Limunov sok

Priprema:

Kus-kus prelijte vrućom vodom, posolite i pustite da odstoji oko 5 minuta, potom ga „razradite“ vilicom (ili pripremite prema uputama na pakiranju).

Mahune i grašak skuhajte u vodi pa ocijedite. Pomiješajte kus-kus, mahune i grašak u većoj zdjeli.

Mini rajčice narežite na polovice, a mladi luk na kolutiće. Dodajte u mješavinu kus-kusa i povrća.

Pureću šunku narežite na kockice pa pomiješajte s ostalim sastojcima. Preko sve natrgajte meki bijeli sir.

Začinite nasjeckanim listićima mente i peršina, solju i paprom te pokapajte limunovim sokom i maslinovim uljem.

Dobar tek! 😊

Building Body premium

Pridruži se BB obitelji potpuno besplatno i ostvari razne pogodnosti:

 

pristup premium sadržaju

najnovije vijesti iz svijeta fitnessa

prijava na naš newsletter

ekskluzivni popusti u Polleo Sportu

Registriraj se