Mjesto koje ujedinjuje sve ljubitelje sporta

Mrkva u ulozi tjestenine: pappardelle s tahini pastom

Kada pomislimo na tjesteninu, u mislima nam se obično stvara slika ukusnih i bogatih tanjira s aromatičnim umacima i sočnim komadima mesa ili povrća. Međutim, svijet kulinarskih inovacija uvijek nas iznenađuje novim idejama i nekonvencionalnim kombinacijama koje postaju pravi hitovi u gastronomiji.

Jedan od najnovijih trendova u svijetu kulinarske umjetnosti jest kreativno korištenje povrća umjesto tradicionalne tjestenine. U tom duhu, mrkva, koja je inače poznata po slatkom okusu i bogatom nutricionističkom profilu, danas igra glavnu ulogu u našem neobičnom, ali iznimno ukusnom receptu – pappardelle od mrkve s tahini pastom. 

Mrkva je nutritivno bogata namirnica, poznata po slatkastom okusu i vibrantnoj narančastoj boji, a ne samo da doprinosi iznimnoj teksturi ovog jela, već donosi i niz zdravstvenih prednosti koje ga čine pravim blagom za naše tijelo.

Mrkva je odavno poznata po svojoj visokoj koncentraciji beta-karotena, prethodnika vitamina A, koji je ključan za zdravlje vida i očiju. Njena niska kalorijska vrijednost čini je idealnom namirnicom za one koji paze na tjelesnu težinu ili žele održavati zdravu liniju. Ova izuzetna korijenasta biljka također sadrži minerale poput kalija, mangana i vitamina K, koji doprinose održavanju ravnoteže elektrolita, zdravlju kostiju i srca.

Otkrijte kako se jednostavna mrkva može pretvoriti u nježne i privlačne široke rezance te kako ih savršeno upotpunjuje blago orašasti okus tahini paste koja je inače jedan od glavnih sastojaka humusa.

Sastojci (za 4 osobe):

  • 1 kg mrkve
  • 1 žličica tahini paste
  • 3 žlice maslinova ulja
  • 5 žlica soka od limuna
  • 1 žličica tekućeg meda
  • 1 usitnjeni češanj češnjaka
  • 2 cm oguljenog đumbira
  • 3 žlice sojina umaka
  • 1 žlica crnog sezama
  • kopar za ukrašavanje

Priprema:

Očistite mrkvu i temeljito operite, a zatim je narežite nožićem za čišćenje krumpira na tanke i široke trake. Stavite je u prikladnu posudu.

U drugoj zdjeli, kombinirajte tahini pastu, ulje, sok od limuna i med, dobro promiješajte kako bi se sastojci sjedinili. Dodajte nasjeckani češnjak, svježe nariban đumbir i sojin umak u smjesu.

Prelijte pripremljenu smjesu preko mrkve u posudi i nježno je promiješajte kako bi se svi okusi ravnomjerno rasporedili. Pokrijte posudu prozirnom folijom i ostavite da se mrkva marinira u hladnjaku 4-5 sati.

Kada je mariniranje gotovo, rasporedite mrkvu na tanjure, a zatim je pospite sezamom i odabranim začinima kako biste dobili savršeno ukusan obrok.

Ovaj jedinstveni recept s mrkvom u ulozi tjestenine donosi neodoljivu kombinaciju okusa i tekstura koja će sigurno oduševiti vaša osjetila. Isprobajte ovu zdravu i kreativnu poslasticu koju ćete rado pripremati iznova i iznova. Dobar tek! 🙂

Ključne riječi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Building Body premium

Pridruži se BB obitelji potpuno besplatno i ostvari razne pogodnosti:

 

pristup premium sadržaju

najnovije vijesti iz svijeta fitnessa

prijava na naš newsletter

ekskluzivni popusti u Polleo Sportu

Registriraj se