Mjesto koje ujedinjuje sve ljubitelje sporta

Ostvario sam svoj cilj u treningu. Što sada?

Mnogi misle da je postizanje cilja u fitnessu krajnja točka koju možemo dosegnuti, pa nakon nje stati s treningom i nastaviti živjeti kao da se prije toga ništa nije dogodilo. Kada vam je cilj povećati mišićnu masu ili poraditi na svojoj definiciji, jednom kada u odrazu ogledala vidite ono što ste vizualizirali tijekom svih godina treninga, iako je to pokazatelj uspjeha, istovremeno je i signal da bi sve moglo krenuti nizbrdo ako ne nastavite održavati postojeću formu. Ono što trebate upamtiti već prije prvog odlaska u teretanu je to da trening nije zadatak koji trebate ispuniti, već je riječ o promjeni načina života.

No što kada ostvarite svoj cilj? Saznajte u nastavku. 😉

Redefinirajte svoje prioritete

Kada ste odlučili smršavjeti, imali ste samo jedan cilj: smanjiti broj kilograma u određenom vremenskom razdoblju.U skladu s tim ciljem ste radili određenu vrstu treninga kako biste oblikovali tijelo kakvo ste oduvijek željeli. No sada je vaš cilj nešto sasvim drugo: ostati fit. Jednom kada ostvarite određeni cilj, to ne znači da ne postoji mogućnost povratka na staro. Zbog toga biste trebali napraviti listu ciljeva koje želite ostvariti čak i nakon što ste postigli ono što ste htjeli. Odaberite ciljeve koji će vam omogućiti da ostanete mršavi i fit, ili čak i one koji će vam omogućiti da podignete svoju formu na jednu sasvim novu razinu. Primjerice, ako ste smršavjeli trčeći, odaberite drugu aktivnost koja će ojačati mišiće u drugim dijelovima tijela. To može biti trening snage, biciklizam, plivanje, ples i brojne druge aktivnosti koje ćete sigurno s vremenom zavoljeti, ali od njih imati i velike koristi.

Promijenite strukturu treninga

Svi poznajemo nekog tko je u boljoj formi od nas i zato nije loša ideja da vam upravo ta osoba posluži kao nova motivacija. Pokušajte trenirati s prijateljem, kolegom s posla ili trening partnerom iz teretane kako biste učinili svoj trening izazovnijim i kompetitivnijim jer natjecanje u pojedinim slučajevima može biti najbolja motivacija. Na taj ćete način sigurno postati jači, brži i iskusniji u treningu, a u tome ćete pomoći i svom trening partneru. Ako vam je dosadno trenirati samome, osim trening partnera, možete se pridružiti nekom grupnom treningu ili nagovoriti svoje ukućane da treniraju s vama. U svakom slučaju, uz dobru dozu fizičke aktivnosti druženja i dobre zabave neće vam nedostajati. 😊

Isto tako, vrlo je poželjno promijeniti strukturu treninga kako biste nastavili održavati rezultate koje ste postigli, izbjegli povratak na staro i spriječili dosezanje platoa. Izvođenjem istih vježbi duže vrijeme smanjuje njihovu učinkovitost i to može dovesti do izostanka napretka zbog čega biste svakih nekoliko tjedana trebali mijenjati svoju trening rutinu.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Building Body premium

Pridruži se BB obitelji potpuno besplatno i ostvari razne pogodnosti:

 

pristup premium sadržaju

najnovije vijesti iz svijeta fitnessa

prijava na naš newsletter

ekskluzivni popusti u Polleo Sportu

Registriraj se