Mjesto koje ujedinjuje sve ljubitelje sporta

5 razloga zašto bi trebali sami pripremati svoje obroke

Osobni kuhar jedan je od onih nedostižnih snova. Svakodnevni posjeti najprestižnijim restoranima također. Barem za većinu običnih smrtnika. Ako ste jedan od njih, to ipak ne znači da u hrani ne možete u potpunosti uživati i hraniti se zdravije!
Kada svoje obroke pripremate sami ostvarujete gomilu benefita, a mi smo izdvojili njih 5 koji će vas potaknuti da već za sljedeći obrok uzmete kuharicu u svoje ruke i svežete pregaču kako ne biste zaprljali tu čistu bijelu majicu u kojoj se i ne biste trebali motati oko hrane. 😊

Znate što je na vašem tanjuru

U redu, znamo da vjerojatno okvirno znate nalazi li se na vašem tanjuru meso ili riba, no znate li zaista što od nutrijenata i u kojim količinama dospijeva u vaše tijelo? Dok sjedite u restoranu i čekate konobara da vam donese drugi slijed, vjerojatno ne znate. I tako se „pretrpavate“ skrivenim kalorijama i čudite se zašto se ne možete riješiti masnih naslaga s trbuha iako ste svaki drugi dan u teretani. Ovaj problem rješavate pripremanjem hrane kod kuće! Kuhajući samostalno vi ste onaj koji odlučuje koje aditive izbjeći, koliko kalorija unijeti i treba li vam više proteina ili je vrijeme za obrok bogat ugljikohidratima.

Zdravo & svježe

Donekle se nadovezujemo na prethodni razlog i zaključujemo kako pripremanjem obroka vlastitim rukama dobivate priliku izbalansirati svoj jelovnik. Ovisno u vašem fitness cilju tako ćete točno znati koji su vam nutrijenti potrebni i lakše ćete izbaciti šećer i zasićene masti. Osim toga, kada biste dostavljača na vratima zamolili da prereže tortilju jer je ipak malo prevelika za 8 sati navečer, mogli biste se uvući u probleme. Čak i ako živite na jednom od donjih katova zgrade riskirate ozbiljnu raspravu.😊 Veličinu porcije stoga ćete puno lakše kontrolirati pripremajući hranu samostalno.
A kad već obrok pripremate sami, vjerojatno ćete i namirnice sami nabaviti. Te ćete namirnice vjerojatno kupiti na tržnici gdje ih je još uvijek velika većina svježa, organska i puno zdravija.

Štedite vrijeme i novac

Iako mnogi misle kako je pripremanje vlastitih obroka gnjavaža koja traje „sto godina“, to u praksi zapravo uopće nije tako. Kuhanje vlastitih obroka zapravo može uštedjeti puno vremena jer postoji gomila zdravih obroka koji su gotovi za manje od 20 minuta. Osim toga, hodanje po restoranima i naručivanje hrane često je puno skuplje nego što mislite. Kvalitetan obrok koji pripremite sami i koji sadrži sve makronutrijente možete si priuštiti za trećinu cijene koju biste izdvojili za pripremu istog obroka od strane kuhara u nekom restoranu.

Kreativni i sretni

Nije tajna da se nakon što nešto stvorimo sami trenutačno osjećamo zadovoljnije. I zaista postoji direktna veza između kreativnosti i sreće. Ako ste slikar, pjesnik, kipar ili glazbenik, ili niste ništa od toga, kuhanje je svejedno izvor beskonačne kreativnosti koja će vas zasigurno obradovati. Dajte mašti na volju, pomiješajte te okuse, mirise i boje te nahranite tijelo željno oporavka nakon napornih treninga.

Kuhanje povezuje

„Ne da mi se kuhati samo za sebe!“. Koliko ste puta čuli ovu izjavu od osobe koja radije stisne gumb i pričeka lazanje na ulaznim vratima? I zaista, kuhanje za druge donosi onaj poseban osjećaj zadovoljstva koji se ne može kupiti. To naravno, ne znači da imate pravo biti nedisciplinirani i baš nikad ne kuhati sami sebi, no ako vam treba poticaj za kuhanje, upravo pripremanje jela za drage osobe može biti to! Obrok tako prestaje biti samo obrok i postaje razlog za druženje, opuštanje i povezivanje s drugima.

Uživajte u pripremanju hrane jer hrana je ljubav, a i mišići će napokon početi rasti! 😊

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Building Body premium

Pridruži se BB obitelji potpuno besplatno i ostvari razne pogodnosti:

 

pristup premium sadržaju

najnovije vijesti iz svijeta fitnessa

prijava na naš newsletter

ekskluzivni popusti u Polleo Sportu

Registriraj se