Mjesto koje ujedinjuje sve ljubitelje sporta

Trening za godišnji odmor s TRX-om

Ako se cijelu godinu bavite aktivno sportom ili rekreacijom, znate i sami da ćete teško izdržati godišnji odmor bez nekakvog oblika aktivnosti. Aktivnim godišnjim odmorom održat ćete formu koju ste gradili tijekom zimskih mjeseci, osjećat ćete se bolje i nećete imati grižnju savjest koliko god se opustite u pojedinim trenutcima. Naravno, aktivan godišnji odmor ne znači da morate upisati teretanu na ljetovanju i „razbijati“ se svaki dan od treninga. Ipak ste na godišnjem odmoru 🙂

Ljetni mjeseci nam zaista nude pregršt oblika rekreacije, no ukoliko ste zaljubljenik u fitness i nedostaje vam vaša trening rutina, odradite trening u prirodi s vlastitom težinom, prirodnim rekvizitima ili s fenomenalnim rekvizitima koje uvijek možete nositi sa sobom. TRX je jedan od rekvizita koji vam je dovoljan da napravite odličan trening, bez obzira na trenutno stanje utreniranosti.

Vježbajući s TRX-om koristite vlastitu težinu kao uteg, koji se suprotstavlja sili teži, a pomaže vam u izgradnji i održavanju mišićne mase i redukciji masnog tkiva. U kombinaciji s ostalim rekvizitima, TRX osobno ponajviše koristim za jačanje mišića trupa, no definitivno može fantastično poslužiti u treningu za cijelo tijelo na aktivnom godišnjem odmoru.

 TRX- BEACH WORKOUT

Trening odradite na način da svaku vježbu radite 40 sekundi, a 20 sekundi odmarate. Svaku vježbu odradite u 2 serije, a cijeli set ponovite 2-4 puta, ovisno o razini utreniranosti. Između vježbi unutar jednog kruga nema dodatne pauze. Nakon završenog seta vježbi odmorite 2 minute.

1. JEDNONOŽNI ČUČANJ

Ovu vježbu odradite tako da ruke koristite samo kao malu pomoć, pri gubitku snage ili ravnoteže. Koncentrirajte se na rad noge s kojom idete u čučanj.

 

2. SKLEKOVI

Postavite noge u trake i koncentrirajte se tijekom cijelog izvođenja vježbe da su vam leđa ravno. Osim aktivacije tricepsa, ramena i prsa, s ovakvim oblikom sklekova fenomenalno ćete aktivirati mišiće trupa.

 

3. VESLANJE

Trake primite rukama, u razini grudiju i stanite pod kutom koji će za vas predstavljati dovoljno opterećenje. Što ste pod većim kutom u odnosu na podlogu ispred vas, to će vam izvođenje vježbe biti teže.

 

4. BOČNI IZDRŽAJ

Postavite donju nogu u trake i podignite kukove u poziciju bočnog izdržaja. TRX će vam dodatno otežati vježbu i ojačati mišiće trupa.

 

5. HOKEJSKI ČUČANJ

Držite trake, s pruženim rukama u izručenju i zadržavajući tu poziciju, radite čučnjeve. Osim aktivacije nogu, s ovakvim čučnjem dodatno ćete aktivirati mišiće trupa i ramena.

 

6. TRIPLE ABS

Odlična vježba za mišiće trupa, s naglaskom na trbušne mišiće. Postavite tijelo u upor s pruženim rukama i nogama u TRX-u, i u prvoj fazi povlačite oba koljena na prsa, u drugoj fazi raširite maksimalno pružene noge i u trećoj fazi podignite kukove s pruženim rukama i nogama maksimalno u vis.

 

7. BICEPS PREGIB

Postavite tijelo isto kao kod veslanja, a u početnoj poziciji podignite nadlaktice maksimalno prema gore te ih držite u istoj poziciji prilikom izvođenja cijele serije. Puštajte tijelo lagano prema nazad, do ekstenzije ruke, a zatim se vratite u početnu poziciju biceps pregibom.

 

8. BURPEE

Postavite jednu nogu u obje trake i stanite u poziciju upora na pruženim rukama. Napravite sklek, a zatim skočite tako da postavite slobodnu nogu na podlogu. Nakon prvog skoka, ispravite se i napravite zamah s nogom koja je u trakama, povlačeći ju na prsa.

 

Ključne riječi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Building Body premium

Pridruži se BB obitelji potpuno besplatno i ostvari razne pogodnosti:

 

pristup premium sadržaju

najnovije vijesti iz svijeta fitnessa

prijava na naš newsletter

ekskluzivni popusti u Polleo Sportu

Registriraj se