Mjesto koje ujedinjuje sve ljubitelje sporta

Osvježavajuća formula s esencijalnim aminokiselinama!

Ako ste u potrazi za novim dodatkom prehrani koji će vam pomoći da ostvarite svoje fitness ciljeve, isprobajte Multipower EAA Powder s osvježavajućim okusom ledenog čaja od limuna! Riječ je o mješavini esencijalnih aminokiselina, a njihove smo učinke izdvojili u nastavku.

Što su zapravo esencijalne aminokiseline?

Aminokiseline su organski spojevi sastavljeni od dušika, ugljika, vodika i kisika. Našem tijelu je potrebno 20 različitih aminokiselina za pravilan rast i funkciju. Iako je svih 20 aminokiselina važno za naše zdravlje, samo je devet aminokiselina klasificirano kao esencijalno. To su histidin, izoleucin, leucin, lizin, metionin, fenilalanin, treonin, triptofan i valin.

Za razliku od neesencijalnih aminokiselina, esencijalne aminokiseline tijelo ne može proizvesti samo i trebamo ih unositi putem prehrane, a najbolji izvori su životinjski proteini poput mesa, jaja i peradi. Kad jedete proteine iz ovih namirnica, oni se razgrađuju na aminokiseline koje se zatim koriste kao pomoć tijelu u raznim procesima, poput izgradnje mišića i regulacije imunološke funkcije. Učinci aminokiselina u tijelu su mnogostruki, a u nastavku smo izdvojili neke od najvažnijih.

 

Ključne prednosti esencijalnih aminokiselina:

1. Poboljšavaju izvedbu u treningu

Aminokiseline, a posebno BCAA (aminokiseline razgranatog lanca), naširoko se koriste za smanjivanje umora, poboljšanje sportskih performansi i kvalitetniji oporavak mišića nakon treninga. U studiji provedenoj na 16 sportaša, kod ispitanika koji su koristili BCAA zabilježeno je poboljšanje performansi, manjak bolova u mišićima i kvalitetniji oporavak u usporedbi s ispitanicima koji su dobivali placebo.

Osim toga, uzimanje 4 grama leucina dnevno tijekom 12 tjedana povećalo je performanse snage kod muškaraca koji ne treniraju, što znači da esencijalne aminokiseline mogu biti korisne i za one koji nisu pretjerano fizički aktivni.

2. Sprječavaju gubitak mišića

Gubitak mišića česta je nuspojava dugotrajnih bolesti, osobito kod starijih odraslih osoba. Utvrđeno je da esencijalne aminokiseline sprječavaju razgradnju mišića, odnosno čuvaju mišićnu masu. Suplementi koji sadrže esencijalne kiseline također su učinkoviti u očuvanju mišića kod sportaša i fizički aktivnih osoba.

3. Pomažu u mršavljenju

Neka su istraživanja provedena na ljudima i životinjama pokazala da BCAA  mogu biti učinkovite u poticanju gubitka masnog tkiva. Na primjer, jedno istraživanje u kojem je sudjelovalo 36 muškaraca koji su redovito provodili treninge snage pokazalo je da suplementacija s 14 grama aminokiselina razgranatog lanca dnevno značajno smanjuje postotak tjelesne masti.

4. Poboljšavaju raspoloženje i kvalitetu sna

Jedna od najvažnijih esencijalnih aminokiselina važna je za kvalitetu sna i dobro raspoloženje. Naime, triptofan je potreban za proizvodnju serotonina – tvari koja djeluje kao neurotransmiter u našem tijelu. Serotonin je važan regulator raspoloženja, sna i ponašanja.

S obzirom na to da su niske razine serotonina povezane s depresivnim raspoloženjem i smetnjama u spavanju, nekoliko je studija pokazalo da dodaci prehrani s triptofanom mogu smanjiti simptome depresije, potaknuti raspoloženje i poboljšati san.

EAA Powder – aminokiseline s novim okusom

Ako želite iskoristiti benefite esencijalnih aminokiselina, a da pritom uživate u okusu svog omiljenog pića, vrijeme je da u Polleo Sportu potražite Multipower EAA Powder s okusom ledenog čaja od limuna!

Ovaj dodatak prehrani izvrstan je za sve vježbače jer sadrži 9 g esencijalnih aminokiselina po obroka, od čega 5 g BCAA. Uz to je obogaćen vitaminima B6 (koji potiče metabolizam energije) i C (koji pridonosi jačem imunitetu) te ne sadrži gluten.

Pomiješajte 12.5 g praha po obroku i 300 ml vode u shakeru i pripremite odličan napitak za ostvarenje svih vaših fitness ciljeva! Dovoljan je jedan napitak dnevno prije ili nakon treninga, ovisno o tome želite li povećati energiju prije vježbanja ili potaknuti oporavak nakon.

Sada je idealna prilika da isprobate ovaj učinkoviti osvježavajući napitak jer vas EEA Powder čeka u Polleo Sportu sa sjajnih 20% popusta! 🙂

 

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Building Body premium

Pridruži se BB obitelji potpuno besplatno i ostvari razne pogodnosti:

 

pristup premium sadržaju

najnovije vijesti iz svijeta fitnessa

prijava na naš newsletter

ekskluzivni popusti u Polleo Sportu

Registriraj se