Mjesto koje ujedinjuje sve ljubitelje sporta

Kako do savršene stražnjice?

Slobodno možemo reći da je zategnuta i podignuta stražnjica san svake žene, no ne uspijevaju je sve i imati unatoč raznoraznim vježbama. Radi više čučnjeva, rekla bi većina kao dobronamjeran savjet. No za dio žena teški čučnjevi nisu idealan način postizanja tog cilja jer svu težinu, umjesto gluteusa, preuzimaju kvadricepsi. Naravno da je bitno u tom cijelom procesu izgradnje mišića aktivirati cijele noge, ali kada guza izostane nastaje problem.

Zašto se to događa?

Naša tijela, koliko god fizionomijom i anatomijom bila slična, su zapravo vrlo različita. Što znači da će svako tijelo više ili manje koristiti određenu mišićnu skupinu bez obzira na pravilnu formu tijekom izvođenja vježbe. Iz tog razloga nekim ženama je iznimno teško izolirati stražnjicu prilikom izvođenja određenih vježbi i time potaknuti rast gluteusa umjesto kvadricepsa.

Što učiniti?

Ako se pronalazite u toj skupini rješenje nije u prestanku treniranja donjeg dijela tijela ili svakodnevnom cardiu u nedogled. Bolje rezultate ćete zasigurno imati pravilnim odabirom treninga i vježbi za izolaciju gluteusa. Posvetite svojoj stražnjici cijeli trening! Bez obzira što sudjeluje i u mnogim drugim vježbama- i ramena sudjeluju u vježbama za prsa i leđa pa svejedno imaju “svoj dan”.

Zašto bi sa stražnjicom bilo drugačije?

No dan posvećen samo stražnjici nije za sve. Ako si početnik koji trenira 2-3 puta tjedno za početak je idealnije odrađivati treninge koji uključuju cijelo tijelo. A za sve one koji muku muče već neko vrijeme u nastavku pogledajte video s nekoliko primjera vježbi koje vam mogu pomoći u oblikovanju željene stražnjice.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Building Body premium

Pridruži se BB obitelji potpuno besplatno i ostvari razne pogodnosti:

 

pristup premium sadržaju

najnovije vijesti iz svijeta fitnessa

prijava na naš newsletter

ekskluzivni popusti u Polleo Sportu

Registriraj se