Mjesto koje ujedinjuje sve ljubitelje sporta

Fat transporter – trening s gumom

Gume različitih veličina i težina u posljednje vrijeme vrlo su popularan, ali ne dovoljno iskorišten rekvizit. Možete li si uopće zamisliti da vam jedna obična guma može zamijeniti teretanu i koristiti kao jedini (besplatni) rekvizit u treningu s kojim ćete odraditi cijelo tijelo? Trening s gumom aktivirat će vam više mišićnih skupina prilikom izvođenja bilo koje vježbe, a samim time i osigurati veliku kalorijsku potrošnju. Osim što će vam pomoći pri mršavljenju i gubitku masnog tkiva, unaprijedit će vaše funkcionalne i motoričke sposobnosti, ojačati mišiće trupa i ponajviše razviti vašu snagu.

Fat transporter

Otopite višak masnog tkiva treningom s traktorskom gumom. Trening se sastoji od 8 vježbi koje izvodite u kružnom obliku rada. Svaka vježba izvodi se 40 sec, a pauza između vježbi je 20 sec. Svih 8 vježbi ponovite u 4-5 krugova, bez dodatne pauze između krugova.

1. Okret gume

U početnoj poziciji stanite skroz do gume, spustite se u čučanj s ravnim leđima i postavite prste ispod gume. Maksimalno, koristeći snagu cijelog tijela, krenite prema gore i snažno okrenite gumu.

  

2. Sklekovi s nogama na gumi

Postavite stopala na gumu, a ruke na pod. Pripazite da nema uvijanja u donjem dijelu leđa te se spuštajte prsima do poda. Ovom vježbom ćete aktivirati triceps, ramena i prsa, ali i cijeli core.

  

3. Naskok na gumu

Iz pozicije čučnja skočite na gumu i odmah amortizirajte skok do čučnja. Na isti način se vratite u početnu poziciju. U ovoj vježbi dominantna je aktivacija mišića nogu.

4. Ležeći potisak gume

U početnoj poziciji ležite na leđima i ruke postavite na gumu koja je pod kutom u odnosu na vaše tijelo. Amortizirajte gumu prema prsima, postavljajući nadlaktice pod 45 stupnjeva u odnosu na tijelo. Ovom vježbom ćete aktivirati triceps, ramena i prsa.

  

5. Mrtvo dizanje

Stanite unutar gume i rukama primite unutarnji rub gume. Postavite tijelo u početnu poziciju mrtvog dizanja i polako i kontrolirano izvodite vježbu. S mrtvim dizanjem aktivirat ćemo skoro cijelo tijelo, ali dominantno aktiviramo gluteus i leđa te zbog specifičnog hvata mišiće podlaktice.

6. Potisak gume s koljena

Početna pozicija ove vježbe je na koljenima, s postavljenim pruženim rukama na gumu. Gumu kontrolirano amortizirajte na prsa i zatim odgurujte od sebe. Pripazite da se ne uvijate u donjem dijelu leđa prilikom amortizacije gume. Ovom vježbom ćete aktivirati triceps, ramena i prsa.

  

7. Farmer Walk

Stanite unutar gume i odradite mrtvo dizanje. Kada dođete u stojeću poziciju, krećite se prema naprijed držeći gumu oko sebe. Ovom vježbom ćete aktivirati cijelo tijelo, a najviše mišiće trupa, podlaktice i trapez.

8. Leg Press

U početnoj poziciji ležite na leđima, a noge postavite na gumu koja je pod kutom u odnosu na vaše tijelo. Povlačite koljena prema prsima, a zatim se nogama odgurnite prema naprijed. Ukoliko vam je guma prelagana, odradite istu vježbu samo s jednom nogom. U ovoj vježbi dominantna je aktivacija mišića nogu.

  

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Building Body premium

Pridruži se BB obitelji potpuno besplatno i ostvari razne pogodnosti:

 

pristup premium sadržaju

najnovije vijesti iz svijeta fitnessa

prijava na naš newsletter

ekskluzivni popusti u Polleo Sportu

Registriraj se