Mjesto koje ujedinjuje sve ljubitelje sporta

Poširana jaja s avokadom za fit doručak

Tražite li jednostavan, ukusan i zdrav doručak ili lagani obrok koji će vas napuniti energijom i hranjivim sastojcima? Ako je vaš odgovor potvrdan, recept za poširana jaja s avokadom i integralnim tostom može biti savršen izbor za vas. Ovaj recept kombinira svježe sastojke s bogatim hranjivim namirnicama, a isti će vam pružiti potrebnu energiju za početak dana.

Avokado je izvor zdravih masti, vlakana i vitamina, dok jaja pružaju visokokvalitetne proteine i esencijalne hranjive tvari. Integralni tost dodaje vlakna i kompleksne ugljikohidrate, čineći ovo jelo uravnoteženim obrokom koji će vam pružiti dugotrajnu energiju.

Sastojci:

  • 2 jaja
  • 1 avokado
  • 2 kriške integralnog tosta
  • Sok od pola limuna
  • Sol i papar po ukusu
  • Svježi peršin ili mladi luk

Priprema:

Prvo, prerežite avokado na pola, uklonite košticu i žlicom izvadite meso avokada iz kore. Stavite ga u zdjelu i vilicom ga lagano zgnječite dok ne postane kremast. Dodajte sok od limuna, sol i papar po ukusu te dobro promiješajte.

Stavite kriške integralnog tosta u toster ili ih lagano zapečite u pećnici dok ne postanu hrskave.

U međuvremenu, pripremite vodu za poširanje jaja. U velikom loncu zakuhajte vodu do blagog ključanja. Dodajte malo octa u vodu (to će pomoći jajima da se bolje formiraju). Razbijte svako jaje u malu posudu ili šalicu. Lagano promiješajte vodu u loncu kako biste stvorili lagani vrtlog, a zatim pažljivo spustite jaje u sredinu vrtloga. Kuhajte jaje oko 3-4 minute za srednje tvrdo ili duže ako želite tvrđi žumanjak. Ponovite postupak s drugim jajetom.

Nakon što su jaja gotova, uzmite kriške tosta i ravnomjerno rasporedite smjesu avokada na njih. Preko avokada pažljivo stavite poširana jaja.

Na kraju dodajte sitno nasjeckani mladi luk i svježi peršin, a ako ste ljubitelj korijandera, isti će se sigurno dobro uklopiti u ovo jelo.

Dobar tek! 😊

Ključne riječi

Building Body premium

Pridruži se BB obitelji potpuno besplatno i ostvari razne pogodnosti:

 

pristup premium sadržaju

najnovije vijesti iz svijeta fitnessa

prijava na naš newsletter

ekskluzivni popusti u Polleo Sportu

Registriraj se