Mjesto koje ujedinjuje sve ljubitelje sporta

Baba Ganoush – savršen međuobrok uz grisine

Baba Ganoush, tradicionalno jelo s Bliskog istoka popularno je diljem svijeta te je bogatog okusa i ono najvažnije mnogima, jednostavno za pripremu. Radi se o kremastom namazu koji se radi od pečenih patlidžana, češnjaka, tahini paste, a glavni začini su limunov sok i maslinovo ulje. Baba Ganoush možete poslužiti uz grisine ili integralni tost što je izvrsna opcija za zdrav i ukusan međuobrok.  

Patlidžan je izvrstan izvor vlakana, vitamina i antioksidansa, dok tahini pruža zdrave masti i proteine. Kombinacija ovih sastojaka čini Baba Ganoush idealnim izborom za međuobrok koji će vas zasititi i dati vam potrebnu energiju za nastavak dana.

Sastojci:

  • 2 veća patlidžana
  • 2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
  • 2 žlice tahinija
  • Sok od 1 limuna
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • Sol i papar po ukusu
  • Svježi peršin ili menta za posipanje
  • Grisini ili integralni tost

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200°C. Patlidžane operite i probušite vilicom na nekoliko mjesta. Stavite ih na lim za pečenje obložen papirom i pecite ih u zagrijanoj pećnici oko 40-45 minuta, dok ne omekšaju i koža im se ne smežura.

Izvadite patlidžane iz pećnice i ostavite ih da se malo ohlade. Zatim ih prerežite na pola i žlicom izvadite mekano meso, ostavljajući po strani koru.

U blenderu izmiksajte pečeno meso patlidžana, sitno nasjeckani češnjak, tahini, sok od limuna, maslinovo ulje, sol i papar. Blendajte smjesu dok ne postane glatka i kremasta. Ako je smjesa pregusta, dodajte malo vode ili još maslinovog ulja kako biste postigli željenu konzistenciju.

Prebacite pripremljenu smjesu u posudu za posluživanje. Po želji posipajte svježim peršinom ili mentom te dodatno začinite maslinovim uljem i paprom.

Uživajte! 😊

Recepti 2 minuta
Kremasti rižoto od patlidžana
read more
Ključne riječi

Building Body premium

Pridruži se BB obitelji potpuno besplatno i ostvari razne pogodnosti:

 

pristup premium sadržaju

najnovije vijesti iz svijeta fitnessa

prijava na naš newsletter

ekskluzivni popusti u Polleo Sportu

Registriraj se