Mjesto koje ujedinjuje sve ljubitelje sporta

Sendvič sa smokvama i orasima koji morate isprobati

U potrazi za ukusnim i zdravim obrocima, često možemo zapasti u rutinu konzumiranja istih jela, kao što su zobene kaše ili jaja. Dok su ove namirnice izvrsne za naše tijelo, ponekad nam jednostavno dosade i želimo nešto novo i drugačije. Ako ste u potrazi za svježom i ukusnom alternativom, donosimo vam recept za sendvič sa smokvama i orasima.

Ova neobična, ali savršeno uravnotežena kombinacija smokava i oraha donosi ne samo bogatstvo okusa već i značajne zdravstvene prednosti.

Smokve, sočno voće s bogatom poviješću, donose snažne zdravstvene prednosti. Bogate su vlaknima, koja potiču probavu i održavaju crijevnu ravnotežu. Osim toga, smokve su prirodan izvor antioksidansa, poput vitamina C, E i beta-karotena, koji pomažu u neutraliziranju slobodnih radikala i smanjuju oksidativni stres u tijelu. Također, smokve sadrže važne minerale poput kalija, kalcija, magnezija i željeza, koji podržavaju zdravlje srca, kostiju i mišića.

S druge strane, orasi su moćni saveznici za opće zdravlje. Sadrže zdrave masti, uključujući omega-3 masne kiseline koje podržavaju zdravlje mozga i srca. Orah je također bogat proteinima, vlaknima, vitaminima B i mineralima poput magnezija i bakra, što ga čini idealnim dodatkom prehrani za održavanje energije, ravnoteže šećera u krvi i održavanje zdravlja kože.

U nastavku vam donosimo ukusan i hranjiv recept za sendvič sa smokvama i orasima koji će vas osvojiti neodoljivim okusom i istovremeno pružiti obilje ključnih hranjivih tvari.

Sastojci:

  • 2 šnite kruha
  • 2 velike smokve
  • 10 borovnica
  • 1 žlica nasjeckanih oraha
  • 2 žličice grčkog jogurta
  • 1 žlica meda

Priprema:

Kruh tostiraj i kada je hladan namaži grčkim jogurtom.

Smokve nareži na kriške i rasporedi po kruhu, dodaj borovnice i sjeckane orahe.

Sendvič završi s jednom žlicom meda koju ćeš rasporediti na obje šnite kruha.

Dobar tek! 😊

 

Ključne riječi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Building Body premium

Pridruži se BB obitelji potpuno besplatno i ostvari razne pogodnosti:

 

pristup premium sadržaju

najnovije vijesti iz svijeta fitnessa

prijava na naš newsletter

ekskluzivni popusti u Polleo Sportu

Registriraj se