Mjesto koje ujedinjuje sve ljubitelje sporta

4 izazova za najsnažnije i najhrabrije

Ako mislite da ste najsnažnija osoba na svijetu, vjerojatno to dokazujete na pogrešan način. Podizanje velikog opterećenja nije jedini način da dokažete svoju snagu, a ponekad je zapravo i prikrivanje nekih osnovnih nedostataka koji vas čine slabima.

Ako ste zaista snažni i izdržljivi kao što to mislite, isprobajte izazove koje smo izdvojili u nastavku. Naravno, oni nisu predviđeni za to da ih odradite odmah sutra, no korištenje ovih vježbi kao dugoročnih ciljeva može biti izvrsno za motivaciju da postanete bolji.

1. Izazov u zgibovima

Ovaj izazov sastoji se od izvedbe zgibova od pet ponavljanja s partnerom. Partner radi prvi, a vi nakon njega (partner radi jedno ponavljanje, vi radite jedno, partner radi dva, vi radite dva itd.). Kad završite pet ponavljanja, krećete ispočetka. Ovaj pristup pruža razdoblje odmora i omogućuje vam da brzo i nesvjesno odradite puno ponavljanja. Ako nemate partnera, možete izbrojati ponavljanja zamišljenog partnera.

2. Sklek na jednoj nozi i jednoj ruci

Iznenađujuće je to što ovaj pokret ima puno manje veze sa snagom gornjeg dijela tijela, a više sa snagom corea. Ako vam se tijelo tijekom izvedbe trza kao riba na suhom, to znači da biste trebali poraditi na snazi corea i ramena. No ako je vaše tijelo čvrsto poput čelika tijekom izvedbe ove vježbe, to znači da imate snažan core i gornji dio tijela.

3. Tursko ustajanje s drugom osobom kao opterećenjem

Tursko ustajanje izvrsna je vježba za jačanje ramena, ali i oporavak od ozljede. Kako povećavate snagu corea i stabilnost ramena, postaje lakše dodavati veću težinu. Također je dobar osjećaj koristiti veliku težinu u ovom pokretu, a neki su ljudi čak koristili ljude kao opterećenje.

Nemojte pokušavati izvoditi ovaj izazov ako ga niste sigurni u svoju snagu ili vaše opterećenje nije osoba čiju težinu ne možete podići jednom rukom. Preporučujem da prvo vježbate s teškim vrećama pijeska ili sa šipkom, jer se ljudska težina raspodjeljuje drugačije od girje.

4. Prelazak iz L-sit u stoj na rukama

Prelazak iz L-sit položaja u stoj na rukama velik je izazov jer je riječ o pokretu koji zahtijeva i snagu i koordinaciju. Osim toga što je odličan izazov, mogao bi biti samo veliki praktičan pokret za jačanje snage cijelog gornjeg dijela tijela.

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Building Body premium

Pridruži se BB obitelji potpuno besplatno i ostvari razne pogodnosti:

 

pristup premium sadržaju

najnovije vijesti iz svijeta fitnessa

prijava na naš newsletter

ekskluzivni popusti u Polleo Sportu

Registriraj se