Mjesto koje ujedinjuje sve ljubitelje sporta

Očistite svoj organizam od toksina svaki dan!

Osjećate li se umorno i borite se s kožnim ili probavnim problemima? Ako ste se našli u ovom opisu, vrijeme je za detoksikaciju tijela! Puno toksina u tijelu može biti uzrok lošeg raspoloženja i zdravstvenih problema. Pročitajte naše savjete kako se riješiti toksina u tijelu i odmah ćete se osjećati bolje! 😉

1. Započnite dan čašom vode s limunom

Ispijanje čaše tople vode ujutro najbolje je što možete učiniti da pokrenete probavu i metabolizam. Iscijedite pola limuna u čašu vode i popijte ju 15 minuta prije doručka. Limun je prepun vitamina C, stimulira jetru i pomaže vašem tijelu da izbaci toksine, zbog čega ovaj napitak možete konzumirati i tijekom dana koliko god želite.

2. Eliminirajte toksine iz svog života

Prije nego što započnete svoj radni dan, eliminirajte sve potencijalne toksine u svojoj prehrani. Neki od njih su alkohol, kofein (u velikim količinama), rafinirani šećeri, zasićene masti, pesticidi… Također, ovo podrazumijeva i “mentalne toksine” kao što su stres i negativne misli.

3. Konzumirajte hranu koja pospješuje detoksikaciju

Jedite organsko voće i povrće koje eliminira toksine iz tijela. Neke od takvih namirnica su papaja, cikla, rotkvice, špinat, krastavac, kupus, brokula, artičoke, spirulina i klorela.

4. Pripazite na grickanje

Izbjegavajte kupovne grickalice i slatkiše poput raznih čokoladica, keksa, čipsa i sl. Ove namirnice obično sadrže velike količine rafiniranih šećera koji mogu dovesti do debljanja. Umjesto toga odlučite se za bademe, domaći čips od mrkve, kokice, borovnice, tamnu čokoladu ili mrkvu s guacamole umakom. To omogućuje vašem tijelu da u potpunosti i pravilno probavi svu hranu kako bi moglo posvetiti više energije čišćenju dok probavni sustav miruje.

5. Duboko dišite

Naša su tijela dizajnirana da disanjem oslobađaju 70 posto svojih toksina i potrebna im je odgovarajuća količina kisika za pravilno funkcioniranje. Zatvorite usta i duboko udahnite kroz nos brojeći do 4, zadržite dah do 7, a zatim izdahnite kroz usta brojeći do 8. Ponovite to najmanje četiri puta dnevno.

6. Popijte čaj

Zeleni i biljni čajevi puni su antioksidansa, a uz to vas mogu hidratizirati i zasititi. Uz čaj, popijte najmanje 3 litre vode dnevno.

7. Izbjegavajte stres

Život je prekratak da biste se stalno stresirali i brinuli o nečemu što ne možete promijeniti. Naučiti kako se nositi s boli, stresom i promjenama najbolji je način da umanjimo ove negativne učinke na naš život. Stvaranje pozitivnih emocija najvažniji je ključ za detoksikaciju uma i rješavanje toksina u tijelu.

8. Trenirajte!

Vježbe povećavaju protok krvi podržavajući bolju cirkulaciju za pumpanje bijelih krvnih stanica kroz tijelo i pomaže organima da se učinkovito očiste. To može pokrenuti prirodni proces detoksikacije ispirući pluća i čisteći kožu dok se znojimo. Osim toga, možete pokušati s vremena na vrijeme otići u saunu kako bi vaše tijelo znojenjem moglo ukloniti tjelesni otpad.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Building Body premium

Pridruži se BB obitelji potpuno besplatno i ostvari razne pogodnosti:

 

pristup premium sadržaju

najnovije vijesti iz svijeta fitnessa

prijava na naš newsletter

ekskluzivni popusti u Polleo Sportu

Registriraj se