Mjesto koje ujedinjuje sve ljubitelje sporta

5 najboljih bodyweight vježbi za trbušne mišiće

Ako želite izgraditi lijepe trbušne mišiće, a umorili ste se od čestih odlazaka u teretanu, ove zanimljive, naizgled jednostavne, ali jako učinkovite vježbe bi vam mogle biti od velike koristi.

Čak iako ste tek nedavno krenuli u svijet vježbanja, budite sigurni da su one prikladne za sve skupine vježbača.

Za izvođenje bodyweight vježbi se ne koriste rekviziti i sprave. Ovaj set vježbi možete raditi bilo gdje i za njih će vam samo trebati prostirka za vježbanje.

 

1. Arch hold

Ležeći na trbuhu, ispružite ruke i noge, pritom držeći koljena i gležnjeve stisnutima. S glavom u neutralnom položaju, podignite ruke i noge od tla i stisnite stražnjicu. Držite poziciju 30 sekundi.

 

 

2. Jackknife

Naizgled jednostavnom vježbom, aktivirat ćete cijeli središnji dio tijela, vaše bokove i bedra. Lezite na leđa s rukama ispruženima iza glave. Podignite noge i ruke istovremeno sve dok se ne nađu u istoj poziciji. Neka noge budu pod kutom od 35-45 stupnjeva.

 

 

3. Breakdancers

Stanite u poziciju četveronoške. Podignite koljena malo iznad tla. Pomaknite lijevu nogu prema desnoj ruci, što je bliže moguće. Vratite se u početni položaj i ponovite vježbu s drugom stranom tijela.

 

 

4. Reverse Crunch/Leg Lifts

Lezite na leđa tako da vam glava i ramena dodiruju tlo. Opustite ruke uz tijelo, tako da dlanovi budu okrenuti prema dolje. Koristeći ruke za potporu, podignite noge pod kutom od 90 stupnjeva, a zatim kukove i noge usmjerite prema glavi. Nakon toga, polagano spustite noge na pod.

 

 

5. Hollow hold

Lezite na leđa s potpuno ispruženim nogama i rukama, tako da su jako stisnute. Pritisnite donji dio leđa uz tlo i lagano podignite noge i gornji dio leđa. Držite ovu poziciju 30 sec. Pazite na položaj glave, držite je tako da mišići vrata budu napeti.

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Building Body premium

Pridruži se BB obitelji potpuno besplatno i ostvari razne pogodnosti:

 

pristup premium sadržaju

najnovije vijesti iz svijeta fitnessa

prijava na naš newsletter

ekskluzivni popusti u Polleo Sportu

Registriraj se