Mjesto koje ujedinjuje sve ljubitelje sporta

5 najtežih TRX vježbi za cijelo tijelo

Ako vam je dosadila uporaba raznih sprava u teretani, možda je vrijeme da isprobate efikasne TRX suspenzijske trake. Njihova je prednost što su vrlo dostupne i praktične za vježbanje kod kuće ili na putu.

Koristeći težinu vlastitog tijela, uz pomoć ovog trenažera odradit ćete učinkovit trening za snagu, fleksibilnost i oblikovanje cijelog tijela. Ovakvom vrstom vježbanja angažirat ćete više mišićnih skupina istovremeno.

Donosimo vam listu vježbi uz priložene videe koje možete prakticirati. Pokušajte 30-45 sekundi vježbati, a potom napravite stanku od 30 sekundi. Uzmite vremena i proučite upute.

 

1. Jednonožni TRX čučanj

(klikni na naslov za video link)

Okrenite se prsima prema TRX traci i držite je pogrčenim rukama u razini prsiju. Oslonac je na jednoj nozi, dok je druga pružena iznad poda. Čučanj se izvodi na jednoj nozi, a druga noga se drži iznad poda. Nakon odrađene vježbe na jednoj nozi, ponovite istu radnju na drugoj.

 

2. TRX Y FLY

Ispružite ruke u “Y” poziciju, s dlanovima prema naprijed držite traku napetu. Neka kralježnica bude u uspravnom položaju i vježbajte trup dok ruke ne dođu u krajnji položaj. Izvođenjem ove vježbe učvrstit ćete trup.

 

3. TRX ATOMIC PIKE (sklek s vrhom)

Počinjete ovu vježbu u plank položaju – stopala smjestite u drške, koljena na pod, a ruke ispod ramena. Spustite prsa blizu poda. Uši, ramena, kukovi i koljena moraju biti u ravnini. Podignite se u plank položaj i savijte kukove. Podignite stražnjicu dok je torzo ravan. Polako se ponovno vratite u plank položaj.

 

4. TRX POWER PULL

Postavite radnu ruku uz prsa, a slobodnu ruku ispružite prema vrhu trake. Spustite ramena. U kružnom pokretu, rotirajte slobodnu ruku prema zemlji dok drugu morate ispružiti. Kukovi moraju ostati čvrsti. Radni lakat vratite natrag dok okrećete slobodnu ruku prema središnjoj točki.

 

5. TRX BURPEE

Jednu nogu stavite u hvatište, točno ispod mjesta gdje su trake obješene. Ramena držite iznad kukova i spustite ih dok koljeno ne bude malo iznad tla. Stavite ruke na pod i napravite sklek. Vratite se u uspravan položaj.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Building Body premium

Pridruži se BB obitelji potpuno besplatno i ostvari razne pogodnosti:

 

pristup premium sadržaju

najnovije vijesti iz svijeta fitnessa

prijava na naš newsletter

ekskluzivni popusti u Polleo Sportu

Registriraj se