Mjesto koje ujedinjuje sve ljubitelje sporta

4 vježbe za savršene trbušnjake

Isprobajte 4 emine omiljene vježbe za savršene trbušne mišiće!

Odlučili ste poraditi na svojim trbušnim mišićima, vježbate svaki dan kako bi došli do cilja, a njih još nema?
Kada je riječ o vježbanju, jedan od najzahtjevnijih zadataka je postizanje trbušnih mišića, a jedna od najvećih zabluda je da ćete ih postići napornim vježbama fokusiranim samo na njih.

 

Par savjeta kako postići savršene trbušnjake:

Snažni trbušni mišići pomažu pri pravilnom držanju i jačaju nam donji dio leđa.

Istina je da se trbušnjaci i lijepo oblikovan trbuh grade u kuhinji, a ne u teretani.

Velika zabluda, kada je riječ o vježbanju, jest da što više vježbamo tu grupu mišića, to će se trbušnjaci prije vidjeti. Naprotiv, kao i svim ostalim mišićima u tijelu i trbušnjacima treba adekvatan odmor. Naglašavam da u teretanu idem šest puta tjedno, a trbuh radim samo tri puta tjedno  nekoliko minuta. Ne forsiram ga, a iz priloženih slika vidi se postignuti rezultati.

Upravo na trbuhu skuplja se dosta masnog tkiva pa za savršene „pločice“ treba dosta volje i truda. Uvođenje zdrave prehrane i vježbanja ponekad može biti zahtjevno, no ako poželite odustati sjetite se zašto ste zapravo počeli vježbati i koliko ćete se bolje osjećati nakon vježbe i kada napokon postignete željene rezultate.

 

PREHRANA ZA SAVRŠEN 6-PACK

Već nekoliko godina trudim se postići što bolje rezultate vježbajući svakodnevno i hraneći se zdravo. Prehrana mi je dosta spartanskog režima, no jednostavno volim nekakav red i disciplinu. Ne patim za slatkišima, sokovima, lošim masnoćama. Jednom tjedno priuštim si mali cheat jer znam da mi taj mali potrebni šok povećanim ugljikohidratima neće nimalo naškoditi već će mi dati volje i energije za iduće treninge. Rezultati s takvim čvrstim stavom brzo dođu. Naučila sam kako su kvalitetne namirnice bit svega. Oduvijek me privlačio čvrst izgled trbuha i vježbe za oblikovanje te ih s lakoćom odrađujem.

 

Meni se upornost svakako isplatila i ponosim se svojim trbuhom!

Ponosim se svojim trbuhom iako mnogi kažu kako im je neženstven i neprivlačan, no svatko nešto voli i samo JA znam koliko je truda, volje i odricanja potrebno za upravo ovakav izgled. Naravno, pozitivnih komentara uvijek je više i to mi je glavna motivacija za dalje.

 

ema brajdic trbusnjaci

 

 

 

Ove 4 vježbe su zaslužne za moj 6-pack:

 

1.Plank

Jednostavna i vrlo učinkovita vježba za koju vam ne treba nikakva oprema. Kod ove vježbe ispravan položaj tijela je od iznimne važnosti. Gornji dio tijela treba biti u ravnoj liniji, a mišićima trbuha kontrolirate da srednji dio tijela ne propadne. Za početak probajte plank sa ispriženim rukama, a onda se bacite na plank izazov.

2.Stotka

Lezite na leđa te podignite ruke, a zatim i noge koliko idu od poda. U tom položaju pomičite ruke gore-dolje, što brže možete. Tijekom vježbe leđa cijelo vrijeme trebaju biti na podu, a trbušnjake držite uvučene što dublje prema kralježnici. Cilj vježbe je zagrijati tijelo za vježbanje.

3.Ruska rotacija

Izvrsna vježba za jačanje trupa i bočnih trbušnjaka. Sjedeći na podu, koljena su svinuta pod pravim kutom. Kralježnica treba biti izravnata. Trup se na kratko zaustavlja u krajnjem položaju na lijevoj ili desnoj strani, uz maksimalnu kontrakciju mišića. Ovom vježbom povećava se stabilnost trupa.

 4.Klasični trbušnjaci

Trbušnjake je najbolje raditi u super serijama jer vam takve serije najbolje pogađaju trbušne mišiće. Napravite jednu vježbu klasičnih trbušnjaka pa odmah bez odmora drugu vježbu. Kada osjetite da vas je trbuh počeo zatezati znači da dobro radite.

 

Pogledajte još neke verzije vježbi za savršene trbušnjake.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Building Body premium

Pridruži se BB obitelji potpuno besplatno i ostvari razne pogodnosti:

 

pristup premium sadržaju

najnovije vijesti iz svijeta fitnessa

prijava na naš newsletter

ekskluzivni popusti u Polleo Sportu

Registriraj se