Mjesto koje ujedinjuje sve ljubitelje sporta

4 vježbe za snažne trbušne mišiće

Da biste razvili snažne trbušne mišiće, trebate ih vježbati kao i sve druge mišićne skupine – intenzivno i jako. Važna je također i njihova stimulacija iz različitih pozicija kako biste mišiće šokirali i potaknuli njihov rast, a ove 4 vježbe omogućit će vam upravo to.

1. Ball tuck 

Stopala stavite na pilates loptu, a dlanove u poziciju za sklekove. Privucite koljena prema prsima, pa se vratite u početni položaj, koristeći pritom trbušne mišiće. Radite 3 serije po 20 ponavljanja s odmorom od 30-60 sekundi između serija.

2. Ball crunch

Leđima se naslonite na loptu, a noge stavite u širini kukova. Prilikom izvođenja ne trzajte glavom nego pokret radite linearno s cijelim trupom. Radite 3 serije po 20 ponavljanja s odmorom od 30-60 sekundi između serija.

3. Ball plank

Laktove naslonite na pilates loptu, a noge ispružite iza sebe u plank poziciju. Pazite da su vam leđa ravna i da vam kukovi nisu previsoko. Radite 3 serije po 1 minutu s odmorom od 60-90 sekundi između serija.

4. Alternating toe touch 

Legnite na leđa. Podignite jednu nogu, a suprotnom rukom pokušajte dohvatiti stopalo. Radite s obje noge naizmjenično. Radite 3 serije po 10 ponavljanja sa svakom nogom s odmorom od 30-60 sekundi između serija.

 

*kliknite na naziv vježbe za video

 

Ključne riječi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Building Body premium

Pridruži se BB obitelji potpuno besplatno i ostvari razne pogodnosti:

 

pristup premium sadržaju

najnovije vijesti iz svijeta fitnessa

prijava na naš newsletter

ekskluzivni popusti u Polleo Sportu

Registriraj se