Mjesto koje ujedinjuje sve ljubitelje sporta

3 najbolja suplementa za topljenje masnog tkiva

Nakon blagdanskog perioda, kada su uživanje u hrani i opuštanje često prioriteti, mnogi se susreću s izazovom viška masnog tkiva i odlučuju se za promjene prema zdravijem načinu života. U ovo vrijeme, mnogi tragaju za rješenjima koja bi im mogla pomoći u postizanju fitness ciljeva, bilo da se radi o gubitku težine, oblikovanju tijela ili poboljšanju općeg zdravlja.

Pri odabiru suplemenata za potporu u procesu gubitka masnoće, važno je donijeti informirane odluke i pristupiti svom fitness putovanju s cjelovitim pristupom prema zdravlju. To uključuje razumijevanje kako odabrani suplementi djeluju, kada ih je najbolje uzimati te kako ih pravilno kombinirati s prehranom i vježbanjem.

U potrazi za podrškom u procesu gubitka kilograma i viška masnoće, suplementi su postali popularan dodatak zdravom načinu života. No, među raznovrsnim proizvodima na tržištu, pronalaženje onih koji su učinkoviti i sigurni može biti izazovno. Kako ne biste gubili previše vremena, u nastavku smo izdvojili tri učinkovita suplementa koja vam mogu pomoći u sagorijevanju viška masti.

Tonalin CLA

Tonalin je oblik konjugirane linolne kiseline (CLA) koja se često koristi kao dodatak prehrani za poticanje gubitka masnoće. Ovaj suplement pomaže u smanjenju tjelesnih masnoća tako što potiče enzime odgovorne za razgradnju masti. Tonalin također može potaknuti rast mišićne mase, što može dodatno pomoći u sagorijevanju kalorija. Preporučuje se uzimati ga uz obrok kako bi se potaknula apsorpcija.

Velika prednost ovog proizvoda je što nema čuveni jo-jo efekt te da masne stanice sagorijeva bez dijete, a još bolje djeluje uz treninge i u kombinaciji s L-karnitinom.

L-karnitin

L-karnitin je aminokiselina koja ima ključnu ulogu u metabolizmu masti, pretvarajući masne kiseline u energiju. Ovaj suplement pomaže tijelu da iskoristi masnoće kao izvor goriva tijekom fizičke aktivnosti, potičući tako proces topljenja masnih naslaga.  L-karnitin potiče mobilizaciju masnih kiselina i njihovo korištenje kao energije, a uzima se prije treninga u dnevnoj dozi od 3 do 6 grama.

Imajte na umu da koristi L-karnitina mogu biti neizravne te trebaju tjedni ili mjeseci da bi se pojavile, stoga nemojte očekivati rezultat nakon nekoliko dana korištenja.

Fat burner

Fat burneri su suplementi koji sadrže različite sastojke poput kofeina, zelenog čaja, karnitina ili kapsaicina, koji zajedno djeluju kako bi ubrzali metabolizam i potaknuli sagorijevanje masnoća. Kofein, primjerice, može povećati razinu energije i potaknuti termogenezu, dok zeleni čaj sadrži antioksidanse koji podržavaju gubitak masti. Fat burneri se često uzimaju prije treninga radi poboljšanja performansi i poticanja metabolizma.

Važno je napomenuti da ovi suplementi, iako mogu biti korisni, nisu čarobni napitci za gubitak težine. Uz njihovu primjenu, ključno je održavanje uravnotežene prehrane i redovita tjelesna aktivnost kako bi se postigli željeni rezultati. Kao i kod bilo kakvih dodataka prehrani, savjetovanje sa stručnjakom je ključno kako bi se osiguralo da odabrani suplementi odgovaraju individualnim potrebama i zdravstvenom stanju osobe.

Ključne riječi

POLLEO SPORT

Vidi sve
Tonalin CLA 1200 mg, 90 softgelova
Tonalin CLA 1200 mg, 90 softgelova
39.99
Read more
L-Carnitine Drink 2000 mg, 700 ml - Lemon/lime
L-Carnitine Drink 2000 mg, 700 ml - Lemon/lime
1.99
Read more
Tonalin CLA, 60 softgel kapsula
Tonalin CLA, 60 softgel kapsula
19.99
Read more
Tonalin CLA, 90 softgel kapsula
Tonalin CLA, 90 softgel kapsula
29.99
Read more
Fat Burner, 90 kapsula
Fat Burner, 90 kapsula
19.99
Read more
Polleo Sport Fitness Water + L-Carnitine, 500 ml
Polleo Sport Fitness Water + L-Carnitine, 500 ml
1.49
1+1 Gratis
Read more

Building Body premium

Pridruži se BB obitelji potpuno besplatno i ostvari razne pogodnosti:

 

pristup premium sadržaju

najnovije vijesti iz svijeta fitnessa

prijava na naš newsletter

ekskluzivni popusti u Polleo Sportu

Registriraj se