Mjesto koje ujedinjuje sve ljubitelje sporta

Sexy time: vježbe za nezaboravan seks

Prednosti treniranja su ogromne: podižeš samopouzdanje, zdravije živiš, gradiš bolju sliku sebe prema drugima, odjeća ti bolje stoji, snažniji si i – privlačniji! Začarani je to krug pozitivnih posljedica iz kojeg se ne želite izvući.

Kada tome pridodate osjećaj zadovoljstva zbog boljih performansi u odnosu na prijašnji životni stil, a pogotovo onaj u polumraku, na mekanoj posteljini (ili kuhinjskom stolu) – (obostrano) zadovoljstvo je još veće!

Koje vježbe će djelovati na snagu, fleksibilnost i pokretljivost potrebnu za sexy time koji će se dugoooo pamtiti donosimo u nastavku:

  1. Plank s podignutom/ispruženom nogom
  2. Vježbe za stražnjicu na koljenima
  3. Podizanje kukova s opterećenjem
  4. Vježbe s girjom
  5. Veslanje u pretklonu
  6. Obrnuti dvoručni pregib
  7. Propadanja s opterećenjem

Misionarski položaj – sve samo ne dosadan!

Čak i ova „osnovna“ poza, često smatrana „najdosadnijom“ uz stabilan trup, čvrste gluteuse i veliku sposobnost izdržaja podići će vašu igru na viši nivo! Kako to postići? Plank s ispruženom nogom je to-do vježba za poboljšanja performansi u ovoj poziciji. Namjesti se u klasičnu plank poziciju, oslonjen na podlaktice. Kada si postigao čvrstu i stabilnu poziciju, lagano desnu nogu (ispruženu) podiži u zrak i zadrži kratko te lagano spusti. Ponovi s drugom nogom. Započni s četiri serije od 15-20 ponavljanja.

“Who let the dogs out? Woof, woof…”

Za većinu omiljeni doggy-style ne djeluje kao prevelika komplikacija. Oslonac na noge većini ne predstavlja problem, no jednom kada poradiš na vježbama koje dodatno jačaju noge te područje bedara i zdjelice, vjeruj nam, nećeš jedini osjetiti promjene – na bolje!

Vježbe se odnose na poboljšanje pokretljivosti kukova te jačanje mišića tog kritičnog područja. Što sve možeš izvoditi? Bilo koje varijante vježbi u doggy poziciji. Dakle, prostirku na pod i na sve četiri. Leđa drži ravno i polako podiži jednu nogu savijenu u koljenu pod 90 stupnjeva u stranu. Zadrži par sekundi, spusti nogu i ponovi 15 puta. Isto ponovi s drugom nogom. Druga vježba označava istu startnu poziciju. Desnu nogu privuci prstima te izvuci i ispruži nogu, podigni što više u zrak. Zadrži kratko, i vrati nogu u poziciju uz prsa.

Boom!

Za odlično i nezaboravno iskustvo i (obostrano) zadovoljstvo u krevetu važna je jedna stvar: raznolikost! Uvijek iste poze, istim rasporedom, (gotovo) istog trajanja? Nije ni čudo što seksualna želja opada. Jedna od onih poza koje će razbiti monotoniju su sve varijante u kojima je – ona gore! Ipak, nemoj lijeno ležati i čekati da ona obavi sav posao za oboje – radi ove vježbe i iznenadi je novim pokretima 😉

Koje vježbe? Pa podizanje kukova s opterećenjem!

Ova vježba odlična je generalna proba i imitira pokrete i opterećenje iz senzualnije verzije sa svojom boljom polovicom. Potrebno je nasloniti gornji dio leđa na čvrst oslonac i saviti koljena na 90 stupnjeva čineći tako „most“. Postavi opterećenje na kukove i lagano ih podiži svjesno stišćući gluteus i core.
Druga vježba koja će dati veliku ulogu inače „pasivnijem“ partneru uključuje: vježbe s girjama! Zamah girjom izvrsna je vježba za cijelo tijelo, ali fokus stavi na zamah zdjelicom i „zakucavanje“. Vjeruj, nećeš požaliti!

Sexy time: vježe

Poza koju cure vole, koja daje dovoljno prostora za pokrete s obje strane i koja omogućava direktnu stimulaciju famozne G-točke traži od oboje razinu stabilnosti i izdržljivosti = njene noge preko ramena! Da!

Kojim vježbama ojačati i omogućiti bolji ritam, izdržljivost i izvedbu u ovoj pozi? Predlažemo: veslanje u pretklonuSa 6 do 8 ponavljanja i tri takve serije, rezultati neće izostati. No, pobrini se da su ti ramena čvrsta i povučena unatrag, a da su leđa ravna i čvrsta. Kratko zadržavanje šipke u gornjoj poziciji učinit će razliku u idućem romantičnom druženju. 

Još jedne poze se moramo dotaknuti, koja je upravo zbog nedovoljne jakosti i nekoordiniranosti nedovoljno zastupljena – stojećki seks!

Odradiš li ovu vježbu disciplinirano, nećeš više loviti izlike zašto ne iskoristiš prvu iduću priliku sada i na mjestu, nego opušteno uživati – naslonjen na prvi zid! Da bi ovaj izazov uspješno svladao, moraš raditi na jačini ruku i cijelog tijela. Tu može pomoći cijeli niz vježbi poput: slijeganja ramenima s utezima (kod kojeg je bitno da lopatice svjesno povlačiš jednu prema drugoj), obrnuti dvoručni pregib kod kojeg trebaš držati tijelo uspravnim, a noge u ravnini ramena. Šipku uhvati malo šire i podiži laktove u ravnini s ramenima. Propadanje s opterećenjem će ovdje također učiniti odličan posao – neka ti cilj bude 3 ili 4 serije s po 10-ak ponavljanja.

Disciplina u teretani, opušteno i samouvjereno bilo gdje drugo (a možda i u teretani ;)!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Building Body premium

Pridruži se BB obitelji potpuno besplatno i ostvari razne pogodnosti:

 

pristup premium sadržaju

najnovije vijesti iz svijeta fitnessa

prijava na naš newsletter

ekskluzivni popusti u Polleo Sportu

Registriraj se