Mjesto koje ujedinjuje sve ljubitelje sporta

Reći ili ne s koliko ste partnera spavali?

U nedavnom istraživanju na uzorku od 2 tisuće Europljana i Amerikanaca, čak 30 posto ispitanih je kazalo kako bi vjerojatno prekinulo svoju vezu, ako bi saznali da je njihov partner ranije imao previše seksualnih partnera.

U prosjeku, žene su rekle kako bi muškarca koji je spavao s 15 ili više žena smatrali previše promiskuitetnim, dok su muškarci postavili limit na 14 partnera. Također, dvije trećine ispitanih su kazali kako bi o seksualnoj prošlosti partnera trebalo pričati u prva četiri mjeseca veze.

Očito, ako se nalazite u dvoznamenkastim brojkama, pričati o broju seksualnih partnera sa svojim dečkom ili curom moglo bi vam okončati vezu.

Da li lagati ili reći istinu i nadati se najboljemu?

“Bilo bi prerano da recimo na trećem spoju već imate tako intiman razgovor. Zato im kažete ‘volio bih doći do toga, ali bih te volio malo više upoznati prije nego što pričamo o tome”, savjetuje američka psihoterapeutkinja Leslie Bell.

A što ako ste već nekoliko mjeseci u vezi, a imate ‘veliku brojku’?

“Broj osoba s kojima ste spavali u prošlosti obično nema nikakve poveznice s vezom u kojoj ste sada. Tada možete reći, oprosti, ali ne bih htio podijeliti tu informaciju, jer ne vidim kako je to važno za našu vezu”, kaže Kristen Mark, direktorica Seksualnog laboratorija sa Sveučilišta u Kentuckyju.

Je li u redu lagati o broju?

Ako i kažete koliki je broj osoba s kojima ste spavali, morate biti iskreni, dodaju Mark i Bell, jer će istina o pravoj brojci vjerojatno s vremenom izaći na vidjelo, što bi moglo povrijediti vašeg partnera.

A ako mislite da će vaš broj izgledati velik, objasnite što su ta ranija razdoblja u životu vam predstavljala, da su imala manji značaj, poput recimo spavanja s većim brojem osoba dok ste studirali.

Dakako, možda i dalje želite spavati s puno različitih osoba, u tom slučaju, vaši partneri to moraju znati.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Building Body premium

Pridruži se BB obitelji potpuno besplatno i ostvari razne pogodnosti:

 

pristup premium sadržaju

najnovije vijesti iz svijeta fitnessa

prijava na naš newsletter

ekskluzivni popusti u Polleo Sportu

Registriraj se