Mjesto koje ujedinjuje sve ljubitelje sporta

Kolač od mrkve s kokosovim brašnom

Kolači su neizostavni dio svake slatke gozbe, ali nerijetko obiluju šećerima i kalorijama. U potrazi za ukusnom slasticom pronašli smo idealan recept koji će zadovoljiti vaše nepce, ali vam pružiti i ravnotežu između ukusnog i zdravog obroka. Kolač od mrkve s kokosovim brašnom prava je poslastica koja će vas osvojiti svojom sočnošću i neodoljivim okusom, a pri tom će zadovoljiti sve one koji traže zdraviju alternativu klasičnim desertima. Savršen je za sve prigode, bilo da se radi o obiteljskom okupljanju ili posebnom događaju. Bogat je vlaknima i vitaminima iz mrkve, a kokosovo brašno dodaje poseban okus i teksturu. Osim toga, zdraviji sastojci poput meda umjesto bijelog šećera i kokosovog ulja umjesto maslaca čine ga prihvatljivim za one koji se pridržavaju određenih dijetalnih ograničenja.

Sastojci:

  • 2 šalice kokosovog brašna
  • 2 šalice naribane mrkve
  • 2 velike žlice meda
  • 1/2 šalice kokosovog ulja
  • 4 jaja
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1 žličica cimeta
  • prstohvat soli
  • 1/2 šalice nasjeckanih oraha (ako želite)
  • 1 žličica vanilin šećera

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180°C i pripremite kalup za pečenje tako da ga premažete kokosovim uljem i pospete malo kokosovog brašna kako biste spriječili lijepljenje kolača.

U velikoj zdjeli, pomiješajte kokosovo brašno, naribanu mrkvu, med, kokosovo ulje, jaja, prašak za pecivo, cimet, sol, orahe (ako ih koristite) i vanilin šećer. Dobro promiješajte sve sastojke dok ne dobijete glatku smjesu.

Smjesu ulijte u pripremljeni kalup za pečenje. Pecite kolač u prethodno zagrijanoj pećnici 30-35 minuta ili dok kolač ne postane zlatno smeđi, a vilica umetnuta u sredinu izađe čista.

Izvadite kolač iz pećnice i ostavite ga da se ohladi u kalupu oko 10 minuta. Zatim izvadite kolač iz kalupa i stavite ga na rešetku.

Nakon što se kolač ohladi, ukrasite ga po želji s malo naribane mrkve i kokosovog brašna.

Ovaj kolač od mrkve s kokosovim brašnom je savršen za sve prigode, bilo da se radi o obiteljskom okupljanju ili posebnom događaju. Bogat je vlaknima i vitaminima iz mrkve, a kokosovo brašno dodaje poseban okus i teksturu. Osim toga, zdraviji sastojci poput meda umjesto bijelog šećera i kokosovog ulja umjesto maslaca čine ga prihvatljivim za one koji se pridržavaju određenih dijetalnih ograničenja.

Uživajte!

Building Body premium

Pridruži se BB obitelji potpuno besplatno i ostvari razne pogodnosti:

 

pristup premium sadržaju

najnovije vijesti iz svijeta fitnessa

prijava na naš newsletter

ekskluzivni popusti u Polleo Sportu

Registriraj se