Mjesto koje ujedinjuje sve ljubitelje sporta

Zapečena palenta sa sirom i jogurtom

Jednostavna, a istovremeno ukusna večera ključna je za pravilnu i uravnoteženu prehranu. Zapečena palenta sa sirom i jogurtom pruža savršen spoj tradicionalnih okusa obogaćenih finom notom modernog pristupa pripremi jela. Ovo jelo se jednostavno priprema te smo sigurni da sve sastojke imate kod kuće.

Sastojci:

  • 1 šalica palente
  • 4 šalice vode
  • 1 šalica ribanog sira (može biti parmezan, gauda ili drugi po izboru)
  • 1 šalica jogurta
  • Sol
  • Svježe mljeveni crni papar
  • Maslinovo ulje

Priprema:

U loncu zagrijte vodu dok ne proključa. Dodajte prstohvat soli i postupno umiješajte palentu. Smanjite vatru i kuhajte palentu, povremeno miješajući, oko 15-20 minuta, dok ne postane gusta i kremasta.

Kada je palenta kuhana, dodajte ribani sir u smjesu. Dobro promiješajte kako bi se sir ravnomjerno rasporedio po palenti.

Premažite posudu za pečenje maslinovim uljem kako se palenta kasnije ne bi zalijepila. Prebacite palentu u posudu za pečenje i poravnajte površinu.

Stavite posudu u prethodno zagrijanu pećnicu na 200°C i pecite oko 15-20 minuta, dok palenta lagano ne poprimi zlatno smeđu boju.

Izvadite posudu iz pećnice i ostavite da se malo ohladi prije posluživanja. Prije posluživanja, posipajte svježe mljevenim crnim paprom po površini.

Prije posluživanja, na svaku porciju zapečene palente dodajte žlicu jogurta. Jogurt će dodati osvježavajući i kremasti dodir jelu.

Brzo i jednostavno! Dobar tek. 😊

Ključne riječi

Building Body premium

Pridruži se BB obitelji potpuno besplatno i ostvari razne pogodnosti:

 

pristup premium sadržaju

najnovije vijesti iz svijeta fitnessa

prijava na naš newsletter

ekskluzivni popusti u Polleo Sportu

Registriraj se