Mjesto koje ujedinjuje sve ljubitelje sporta

Ideja za lagani ljetni ručak: piletina teriyaki tacosi

Dok ljetne temperature dostižu vrhunac, mnogi od nas traže osvježavajuće i lagane obroke koji će zadovoljiti naša nepca. Ako žudite za ukusnim jelom koje je jednostavno za pripremu i pruža nevjerojatnu kombinaciju okusa, svakako isprobajte ove tacose s piletinom i teriyaki umakom.

Savršena kombinacija sočne piletine marinirane u teriyaki sosu i aromatične salse s korijanderom stvara neodoljiv spoj okusa i teksture, a sigurni smo da će ovo jelo zašareniti vaše tanjure više puta. U nastavku vam donosimo recept za osvježavajući i jednostavan ljetni obrok koji će ispuniti vaša očekivanja i pružiti vam nezaboravan gastronomski doživljaj.

 

Sastojci:

soja sos

2 dcl vode

3 žlice smeđeg šećera

žlica meda

3 režnja češnjaka

2 žlice gustina

2 deblje kriške ananasa

ljubičasti luk

2 velike rajčice

svježi korijander

sok od limete

250 g piletine (bijelo meso ili otkošteni zabatci)

tacosi (male tortilje)

grčki jogurt

mladi luk

đumbir

 

Priprema:

Teriyaki sos:

U zdjelu stavite šalicu vode i pustite da zavrije. Dodajte 1/4 šalice soja sosa, smeđi šećer i med. Promiješajte pa dodajte svježe naribani đumbir i protisnuti češnjak. U šalici hladne vode razmutiti gustin i postepeno dodavati dok ne postignete željenu gustoću umaka. Ako je umak pregust, slobodno dodajte malo vode. Ostavite da se umak ohladi.

Salsa:

Odrežite dvije deblje kriške ananasa i očistite koru. Malo ih nauljite s obje strane te potom stavite na vruću tavu (najbolje grill tavu). Pecite dok ne porumene s obje strane. Zatim narežite ananas na sitne kockice i odvojite tvrdi dio (sredinu). Sitno nasjeckajte ljubičasti luk i rajčicu, ali bez mekanog dijela. U zdjeli promiješajte ananas, rajčicu i luk te potom dodajte nekoliko listova svježe nasjeckanog korijandera. Začinite salsu maslinovim uljem, dodajte sok od limete te prstohvat soli i papra. Dobro promiješajte i stavite na hlađenje.

Meso:

Piletinu narežite na kockice i po potrebi otklonite masnoću. Meso stavite u zdjelu i dodajte 4 do 5 žlica teriyaki sosa (ohlađenog) i dobro promiješajte. Ostavite malo umaka za kasnije. Piletinu kratko prepržite na vrućoj tavi pa joj dodajte još malo umaka.

Slaganje tacosa:

Male tortilje ugrijte na tavi ili u mikrovalnoj. Na tortilju stavite malo grčkog jogurta, potom piletinu i salsu, a na vrh stavite sitno nasjeckani mladi luk.

 

Dobar tek! 🙂

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Building Body premium

Pridruži se BB obitelji potpuno besplatno i ostvari razne pogodnosti:

 

pristup premium sadržaju

najnovije vijesti iz svijeta fitnessa

prijava na naš newsletter

ekskluzivni popusti u Polleo Sportu

Registriraj se