Mjesto koje ujedinjuje sve ljubitelje sporta

Trening snage

Nešto vam je kliknulo u glavi i želite izgubiti viška nakupljenih kilograma? Kako ćete trenirati? Što ćete izabrati kao najbolji mogući izbor? Mnogi odmah krenu razmišljati o hodanju, trčanju, rolanju, vožnji bicikla ili nekom drugom obliku kardia. Kardio je sam po sebi odličan, povećava izdržljivost, ali to nije najučinkovitiji oblik vježbanja za mršavljenje – trening snage jest. Još kad se na kraju treninga snage sve fino “podmaže” u par minuta s nekom od HIIT metoda rada – čisti zgoditak!

Uglavnom, zbrka u glavama postoji. Jedni odvajaju trening snage od kardia, drugi smatraju da obavezno oboje treba biti zastupljeno u treningu… No, vi znate da ne treba nužno oboje biti zastupljeno u treningu. Ako odradite trening snage s dovoljno intenziteta, takav trening može biti itekako kardio trening. Naše srce baš i ne raspoznaje razliku između trčanja na pokretnoj traci i dizanja utega. Ono što srce prepoznaje je samo stres. Gurajte se izvan granica komforne zone, odradite snažno i imat ćete puno bolje rezultate od običnog, dugotrajnog kardia.

 

 

Ok, mimo toga da će vam trening snage znatno pomoći u skidanju suvišnih kilograma, tu je naravno i neizostavna pravilno izbalansirana prehrana. Ako imate jako malo mišića i hormoni vam ne rade kako treba, sigurno ćete neko vrijeme voditi borbu sa skidanjem kilograma. Treningom snage utječemo na testosteron, hormon rasta i poboljšavamo osjetljivost na inzulin. Ovi hormoni imaju veliku ulogu u mršavljenju. I da, ovo je bitno i za žene i ne, ne morate se bojati. Osobno smatram da je dobro da i žene dižu težine, iako nije nužno. Naše tijelo je dovoljan uteg s kojim možemo odraditi kvalitetan trening snage. Prema tome, nije nužno da kod kuće imate teške rekvizite. Dovoljno vam je tijelo i dobra kombinacija intenziteta (jačina podražaja) i ekstenziteta (duljina podražaja).

Koji god trening snage izabrali ključno je da izađete iz zone komfora na svakom ponavljanju i u svakom setu. Bilo da radite s ogromnim težinama, radite veći broj ponavljanja ili smanjujete vrijeme odmora između serija… Što god da izaberete postat ćete jači, postupno ćete graditi mišiće i svojem tijelu dati fantastične uvjete za gubitak viška kilograma. I ne, neće ni muškarac, a ni žena nabujati od malo težina u svom treningu. Jedino zbog čega ljudi bujaju, a da istovremeno redovito treniraju, jest loša prehrana i višak unesenih kalorija. Trening snage vam zaista samo pomaže u postizanju vaših ciljeva.

Dodajte trening snage u vaš plan treninga!

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Building Body premium

Pridruži se BB obitelji potpuno besplatno i ostvari razne pogodnosti:

 

pristup premium sadržaju

najnovije vijesti iz svijeta fitnessa

prijava na naš newsletter

ekskluzivni popusti u Polleo Sportu

Registriraj se